Георги Софкин не само напусна този свят като улично куче, скитащ се немил-недраг по пътищата, а и бе погребан като такъв.

 

Запознати издават, че никой не изпратил малкия голям човек в последния му земен път. При все, че племенниците му покрили разходите по ритуала по изпращането му, не се трогнали да отидат, за да си вземат последно сбогом с него.

 

Георги Софкин е бил погребан преди броени дни в гробищния парк в Стара Загора. Той е заровен в гроба на майка му, каквото е било желанието му приживе.

От ритуалната зала в Стара Загора разкриват, че племенниците на най-известния малък голям човек у нас, отишли при тях със смъртния акт. От там нататък всичко било оставено на тях. Именно те го взели от моргата на болницата, в която издъхна и извършили опелото.

 

Припомняме, че Георги Софкин напусна този свят по изключително нелеп начин – падна на тротоара и си удари много лошо главата, след като за пореден път бе прекалил с алкохола. Инцидентът се случи в родния му град, в близост до Второ основно училище, където живеел.

Той бе транспортиран в болница, където издъхна на 1 ноември, след като така и не можа да излезе от комата.

Източник: hotarena.net

Резил! Погребаха Софкин като куче – никой не го изпрати в последния му земен път