Преди броени дни Развигор попов отбеляза 83-та си година. Споделя, че по този повод си пожелал само и единствено здраве. Вече отбелязва рождените си дни в компанията на най-близките си кора, които са около 10-15 човека.

 

Последния път, в който правил концерт по повод рождения си ден, бил преди 13 години. След като го притиснали редица болести обаче, не намира енергия, която да хвърли по организирането на подобно събитие.

 

Развигор Попов: Не съм се сблъсквал никога със злоба

За себе си казва, че е пленен от музиката още от ранна детска възраст. Освен това баща му също е бил музикант, така че може да се каже, че е тръгнал по неговия път. Спомня си как жените от с. Ресилово, откъдето е по бащина линия, жените пеели в три гласа. След това започнал редовно да слуша радио и се впечатлил от джаза, който по-късно се превръща в негово хоби.

 

Баща му бил категорично против да се увлича по модерната музика, тъй като си падал по класиката и църковното пеене. Твърдял, че Развигор се е увлякъл по нездравословни, кръчмарски песни. Веднъж обаче се прибрал у дома с голяма сума пари и казал на баща си, че е от „кръчмарската музика“ за една вечер, така баща му наричал джаза. Едва тогава се съгласил, че синът му е поел в правилната посока и го подкрепил.

 

Твърди, че никога не се е сблъсквал със злобата и допълва, че има много истински приятели. И той като всеки човек се притеснява от старостта, но подчертава, че тя е такава, каквато човек сам си я направи. Двамата със съпругата му не мислят за болежки и проблеми, докато са натоварени с работата си. споделя, че ковидът му променил гласа и понякога не може да говори правилно, а това го дразни, но няма какво да се направи.

 

До него има само един човек и това е съпругата му Мими Иванова. Разбира се държи много на децата, внуците и приятелите си. Понякога със съпругата му се сещат за хора, които вече не са между живите, но ги обичат и са сигурни, че продължават да живеят някъде. Затова казват „Бог да ги прости“ и замълчават.

 

Не крие, че се интересува от политика и подчертава, че е потресен от войната в Украйна. Според него Путин реагира като ненормален човек. Не е изключено войната да се разрасне, предвид факта, че на много места по света има ядрени запаси. Категоричен е, че човечеството не бива да допуска подобно нещо да се случва отново.

Източник: Уикенд