Част от учащите в Софийския университет не са доволни от идеята сградата на Ректората да бъде окупирана за втори път

Сред Ранобудните студенти започна да се усеща все по-голямо разцепление. Част от колегите на протестиращите младежи изразиха недоволството си от намерението им да окупират сградата на Ректората на Софийския университет за втори път. Нещо повече, учащи в Историческия факултет на висшето учебно заведение се събраха малко по-рано днес в подлеза на университета, за да... протестират срещу протестиращите си колеги!

[caption id="attachment_264105" align="alignleft" width="300"]Колеги на ранобудните студенти недоволстват от тях Колеги на ранобудните студенти недоволстват от тях[/caption]

Колкото и нелепо да звучи, случката е факт. Демонстрацията беше обявена в социалните мрежи около 11.30 часа тази сутрин. Преди около час на нея се бяха събрали едва 20-30 души, изразяващи недоволството си от повторната окупация, видяха от novini.bg, цитирани от ПИК. Част от тях споделиха, че се надяват още техни колеги да се присъединят и да ги подкрепят.

Някои от тях заявиха, че не са успели да свършат работата си в университета заради окупацията. Попитани от журналисти как точно ще се противопоставят на протестиращите си колеги, недоволните младежи бяха категорични, че ще скандират.