През изминалите няколко години животът на Радина Червенова бе осеян с доста лични драми.

За щастие успя да сложи край на тежката битка с рака на гърдата. Появи се обаче друг повратен момент в живота й – раздялата с дългогодишния й партньор Коко Каменаров, до която се стигна заради изневярата му.

 

Към днешна дата обаче съпрузите отново са заедно и са по-щастливи от всякога.

Връзката им премина през много изпитания, но все пак устоя във времето. Новинарката прости на неверния си мъж и с взаимни усилия успяха да възродят брака си. В момента журналистката не е на екран, след като през есента Би Ти Ви свали рубриката й в предаването „Преди обед” с аргумента, че била „твърде възрастна”, но подготвя дебютната си книга.

В следващите редове ще ви разкрием няколко неподозирани факта за емблемата на БНТ Радина Червенова:

 

Факт №1

Още пази перуката, която носи след химиотерапията

След хирургичното изрязване на злокачественото образувание в гърдата на Радина Червенова, следва химиотерапия, заради която косата й окапва. Тогава слага перука, за да съхрани самочувствието си. Пази я до ден днешен и не възнамерява да я изхвърля. Дори когато истинските й кичури започват да израстват отново, Червенова не посмява да махне чуждата коса веднага.

„Когато сложих перуката за първи път, се погледнах в огледалото и си казах: „Какво пък - не е чак толкова зле! Има и по-лошо", споделяла е звездата, която и за миг не е губила куража си.

 

Факт №2

Бяга в Швейцария след краха на брака си

По време на кризата в брака си Радина Червенова взима решението да бъде известно време сама и да анализира ситуацията на спокойствие. Заминава за Швейцария, където живее с голямата щерка Десислава. Наследницата на звездата завършва академия по сценичен грим в Цюрих и сега организира снимки за списания там. Радина избира да остане в Швейцария при дъщеря си, докато се бори с трудностите, защото там никой не я познава. Държавата много й допада – определя я като „красиво място с усмихнати хора“. Там за първи път сваля перуката си и усеща полъха на вятъра – кратък момент на щастие, който никога няма да забрави.

 

Факт №3

Мечтае да стане актриса

В младежките си години Радина мечтае да стане актриса. Кандидатства в НАТФИЗ, но не я приемат. Тя е толкоз разочарована, че се затваря и три дни не излиза от дома си. Щастието обаче й се усмихва, когато се явява на конкурс за говорители на БНТ. Тогава близо 2000 души се борят за тази длъжност. Е, не получава веднага титулярно място, но Хачо Бояджиев я харесва и тя остава да работи в телевизията.

 

Факт №4

Започва кариерата си в детска редакция в БНТ

Професионалният път на Червенова започва в БНТ, където първоначално помага в детска редакция. По-късно става едно от емблематичните лица на централната новинарска емисия „По света и у нас“. Там среща и втория си съпруг Константин Каменаров, който се оказва любовта на живота й. Когато Коко е избран за шеф на БНТ, тя решава, че е по-добре за нея да напусне националната телевизия. Последната емисия, която води на „Сан Стефано”, е на 3 юни 2018 г. По-късно идва и предложение за работа от БИ Ти Ви, но с днешна дата не е част от програмата й.

 

Факт №5

Свири на цигулка и е написала роман

Освен че мечтае да стане актриса, звездата свири доста добре и на цигулка, дори се гласи да се запише в Музикалното училище. Днес малко съжалява, че не е продължила с уроците и признава, че цигулката все още е голяма нейна страст.

Червенова се занимава и с писане. През 2020 г. завършва роман, който още не е видял бял свят. Работното му заглавие е „Сън" и тя се надява, че скоро ще бъде издаден.

 

Факт №6

Плакала е след ефир

Водещите трябва да са неутрални, съобщавайки новините, но и те са хора като всички нас. Когато се случва трагедията в дискотека „Индиго", именно Радина трябва да прочете текста за смъртта на децата. В същия момент тя знае, че нейната дъщеря също е на дискотека. Единственото, което иска, е веднага да излезе от студиото и да й звънне по телефона, за да разбере къде е момичето и дали е добре. В друга ситуация й се е случвало да прочете новината за смъртта на нейни близки приятели. В такива моменти е успявала да сдържа емоциите в ефир, но след изключването на камерите е изливала сълзите си.

 

Факт №7

Благодарна е за изневярата на Коко Каменаров

Може да звучи нелогично, но Радина е благодарна за изневярата на съпруга си. Когато заживява сама, тя осъзнава, че не й е необходим друг човек, за да бъде щастлива. Научава се още да разчита на себе си – ценен урок, които калява характера й. Да бъде сама, за Радина не означава да е самотна. След раздялата с Коко тя е обградена от много приятели, които я подкрепят. През цялото време усеща истинската им обич, преоткрива взаимоотношенията си с тях. Макар и трудно, по-късно успява да прости на Каменаров. „Обидата си е обида, раната си е рана, но животът продължава“, казва си новинарката в този момент.

 

Факт №8

Грижи се за кучето си като за дете

Наследниците на Радина Червенова вече са големи и имат собствени семейства. След като отлитат от семейното гнездо, тя си взима куче, за което се грижи като за бебе. С четириногото са изключително близки и са почти неразделни. „Любов, преданост, искреност. Това е най-нежният човек на света. Той не е куче!“, коментирала е звездата по адрес на домашния си любимец.

 

Иначе децата й липсват, но пък не е лишена от вниманието им. Чуват се почти всеки ден по телефона. Те са най-близките й приятели. Благодарна е, че са се превърнали в отговорни и честни млади хора.

 

Факт №9

Първият й съпруг е художник

Преди да се залюби с Коко Каменаров, Радина има друг брак. За съпруг №1 се знае единствено, че е талантлив художник. През дългогодишната си телевизионна кариера Червенова успява да опази името му в тайна и никога не повдига завесата около техните отношения. От него има две деца – дъщеря Десислава и син Валентин. Когато се разделят, Деси е вече голяма, но брат й е невръстно момче. Затова започва да приема Каменаров като свой роден баща и бързо се привързва към него.

 

Факт №10

Обича да готви и е отлична домакиня

Емблематичната новинарка е голяма къщовница. Въпреки че е звезда, тя никога не е използвала услугите на домашна помощница. Обича в дома и да е подредено, харесва й да се завърта по-често и в кухнята. Радина умее да готви, при това много добре. Отлично й се получават кюфтетата, както и баницата със сирене. „Мнозина си мислят, че не се занимавам с битовизми, но всъщност е точно обратното. Ще останете изненадани от готварските ми умения", смее се говорителката.

Източник: Уикенд