Лесни трикове против мравки или как да се справим с досадните насекоми у дома

Борбата с мравките у дома често изглежда обречена на неуспех. И дори най-скъпите препарати против мравки не помагат. Ако не искате да тровите въздуха вкъщи с опасни химикали, или просто разполагате с ограничени възможности, предлагаме ви пет лесни трика, как да се справите с тях завинаги.

Пипер

Лесно, евтино и най-вече изпитано средство против мравки. Често пъти насекомите търсят захар или налитат на нещо сладко. Изненадайте ги. На местата около мравуняка или отвора, откъдето излизат, посипете черен пипер и гледайте колко бързо ще избягат. Те не обичат миризмата на пипер, затова лесно ще се справите с тях.

Пикантни подправки

Дори мравките не обичат силните подправки. Едно пакетче с градински чай, дафинов лист или канела, е напълно достатъчно да ги държи далеч от кухненския шкаф. Миризмата на тези подправки доказано ги отблъсква.

Цитрусови плодове–най-ефективната превантивна защита против мравки

За да си спестите нашествието на мравки у дома, още преди да се е случило вземете мерки. Достатъчно е да са ни направите лимонов сок или да пасирате портокалови кори и 1 чаша топла вода в блендера и на да напръскате пода около праговете и по первазите на прозорците, за да предотвратите влизането на тези насекоми.

Тиксо

Разположете няколко ленти тиксо с лепкавата страна отгоре в ъглите на стаята, където има мравки. Те просто няма да могат да преминат през него. Друг вариант е просто да вземете малко двойно залепващи се ленти и с тях да обиколите ъглите. Действа безотказно.

Борна киселина

Доказано най-ефективното средство против мравки. Обикновено се продава под формата на прах, а рецептата е съвсем проста. [caption id="attachment_450431" align="aligncenter" width="451"]Лесни трикове против мравки Лесни трикове против мравки[/caption] Смесете 3 чаени лъжици борна киселина с 3 супени лъжици обикновена захар и 200 мл. вода. С тази течност напойте малко памук и го поставете близо до местата, където се събират мравките. Така най-бързо ще се отървете от тях.