Протестът в Пловдив ескалира, демонстрантите не разбрали, че Михаил Михайлов ги подкрепя

Протестът в Пловдив беше окървавен, вече има и пострадали. Събралите се демонстранти са пребили Михаил Михайлов - общински съветник на Атака от Стара Загора. Очевидец на случката е разкрил какво точно се е случило на протестът в Пловдив.

[caption id="attachment_267182" align="alignleft" width="300"]Протестът в Пловдив беше окървавен Протестът в Пловдив беше окървавен[/caption]

Михайлов се е появил сред демонстрантите със значка на партията си Атака. Общинарят е започнал да говори разпалено в защита на Волен Сидеров. Изнервени от това, събралите се протестиращи въобще и не разбрали, че Михайлов всъщност ги подкрепя и го пребили доста сериозно. Според свидетелските показания общинският съветник бил сериозно окървавен, а демонстрантите не спирали да скандират "Долу Волен", видяха от БЛИЦ.

Протестът в Пловдив беше окървавеен и от действията на полицията. Един от демонстрантите - Костадин Гердев, се оплака, че униформен го е ударил по главата с палката си и сед това се е скрил в тълпата, за да не бъде разпознат. Турското консулство в града също не беше подминато от гнева на хората, които го атакуваха с камъни. При тези сблъсъци беше ранен и полицай, който е бил ударен с камък по главата, но не е пострадал сериозно благодарение на каската си.

Протестът в Пловдив е срещу смяната на собствеността на Куршум джамия в Карлово.