Повишаване на цените на стоките в големите супермаркети очаква потребителите

Повишаване на цените на стоките в големите супермаркети очаква потребителите. Финансистът Емил Хърсев прогнозира, че промените в Закона за защита на конкуренцията, внесени от БСП и ДПС, ще доведат до увеличение на крайните цени на стоките, закупувани от българските граждани в големите хранителни вериги.

[caption id="attachment_412233" align="alignright" width="300"]Чака ли ни повишаване на цените? Чака ли ни повишаване на цените?[/caption]

"Промените в закона налагат ограничения на търговците, които няма да имат друг избор", коментира Хърсев пред Нова ТВ. Въпросните промени трябва да регламентират работата в супермаркетите, но още с внасянето си успяха да предизвикат оживени дебати в обществото. Според финансиста повишаване на цените вследствие на промените е напълно реално и очаквано.

"Новият закон представлява риск за търговците и те го знаят. Затова е нормално да увеличат цените на стоките си, за да компенсират и увеличаването на работата", категоричен е Хърсев. В същото време Мариана Кукушева от асоциацията на хлебопрозиводителите заяви, че не е чувала да се обсъжда повишаване на цените на стоките в супермаркетите, предават от "24 часа".