Потоп в Добрич остави улиците под метри вода, загиналите вече са трима

Потоп в Добрич остави улиците на града под метри вода. Голяма част от хората се придвижват с гумени лодки, тъй като по друг начин е просто невъзможно. Главният булевард на Добрич - "Русия", прилича на пълноводна река. Приземните етажи и мазетата на близките сгради са наводнени. Местните разказват, че дъждът не е спирал да вали през цялата нощ и буквално е оставил ниските части на града под вода.

[caption id="attachment_413734" align="alignright" width="300"]Потоп в Добрич остави града под вода Потоп в Добрич остави града под вода[/caption]

Най-сериозна е ситуацията в района на Хуманитарната гимназия на Добрич, където беше намерена и първата жертва - жена от града. Училището се намира в една от най-ниските части на Добрич и буквално се явява водосборна точка. Другата жертва на кошмарния потоп в Добрич е мъж на около 50 години.

Потоп в ДобричЧовекът е имал инсулт и е бил прикован към легло, заради което не е успял да се спаси от водната стихия. Рано тази сутрин виковете му за помощ са били чути от момчета, които са се опитали да го спасят. Докато стигнат до него обаче, мъжът се удавил.

Към момента липсва по-детайлна информация за третата жертва, предават от "24 часа".