С между 20 и 30% по-скъпо излиза поддръжката на автомобила тази есен. На прага на зимния сезон автосервизите отчитат значително нарастване на разходите за подготовка на автомобилите.

 

По-високи спрямо миналата година са и цените на  ремонтите, сервизното обслужване, както и на задължителните застраховки и паркирането.

Още в първите дни на есента автомонтьорите започнаха техническите проверки на колите за предстоящите месеци на пътя.

 

Георги Илиев, който е собственик на автосервиз уточнява, че това е по-тежкият сезон за шофьорите и в този ред на мисли подготовката трябва да е на ниво, за да може да са безопасни на пътя. Автоекспертът Филип Лазаров пък допълва, че ако през лятото се отлагат редица неща, то през зимата не трябва да се чака да завали снегът, за да се сменят гумите.

 

Поддръжката на автомобила излиза все по-солена

 

Съветът на автоекспертите е да разпределите харчовете по автомобила през годината, а не да чакате последния момент за всичко, тъй като по този начин в края на годината ще ви дойде доста нагоре.

 

Автотехникът Васил Велчев съветва да подготвите добре автомобила си за зимни условия, което включва проверка на грайферите на гумите, светлините, течностите за чистачки, както и подготовка на комплект за снегопочистване.

Източник: Уикенд