Шефката на Българското египтологическо общество Деница Такева-Германова, която си отиде твърде рано от този свят - на 40 години, е дъщеря на известния телевизионен журналист Иван Такев - легендарен водещ на политическото предаване "Отзвук" по БНТ, работил и в други телевизии, както и в БНР и радио "Свободна Европа".

Такев, който преди години беше пресаташе на футболния ЦСКА, се прости с Деница емоционално в социалните мрежи. Постът му просълзи мрежата и за кратко време стотици изказаха съболезнования след огромната трагедия, сполетяла семейството на популярния журналист. Той публикува и множество снимки на дъщеря си.

Починалата красавица Деница се оказа дъщеря на известен ТВ водещ

Починалата красавица Деница се оказа дъщеря на известен ТВ водещ - Снимка 2

Починалата красавица Деница се оказа дъщеря на известен ТВ водещ - Снимка 3

Ето го и постът на Иван Такев:

"Моята любима Деничка-звездичка отлетя в безкрая! Отиде си така бързо, както и живя! Казват, че Бог прибира онези свои чеда, които обича най-много, които са най-добри. А тя беше, смея да твърдя най-добрата, или една от най-добрите! Мислех, че увлечението ти по древен Египет е мимолетно, но то се оказа твоя съдба! На шега ти казвах, че си Хауърд Картър в пола! Дано го срещнеш някъде в небесните селения! Сигурен съм, че той като истински джентълмен леко ще ти се поклони и ще повдигне цилиндъра си! Сигурно някъде там ще срещнеш и любимите ти Гергина Тончева и Оги Радев! Съжалявам, че не съм на твоето място, и че ме изпревари. Благодаря ти, че ме дари с две слънчеви внучки, които дано са наследили твоя талант и устременост! Няма вече кой да ми дава кураж с неговото, дядка, дядка всичко ще е наред! Лети моя звездичке! Толкова много твои планове и мечти останаха нереализирани. За нас ти винаги ще бъдеш жива. Твоят неукротим дух и интелект винаги ще бъдат с нас! "Смъртта понякога е твърде жалка, живота-непосилно груб, а в черната прощална катафалка лежи звезда, наместо труп"! Безкрайно те обичаме!".

Източник: standartnews.com