Днес водещият на легендарното предаване „Минута е много“ Петър Вучков навършва 58 години, но с тъга споделя, че не е добре в здравословен план, а и се чувства забравен. Телефонът му вече звъни само, за да му съобщят, че някой приятел, познат или колега е издъхнал.

 

Надява се, че все някой приятел ще мине през тях тази вечер, за да изпият по чаша вино. Дълги години никой от БНТ не го търси за нищо, нито пък медиите пишат за него. Единствената, която никога не забравя за го поздрави, е Лили Иванова. Предвид възрастта си споделя, че нещата, които преди са му се стрували изключително лесни, вече сериозно го затрудняват.

 

От множеството състезателни предавания, които се нароиха по телевизиите, най-много му допадат „Стани богат“ с Михаил Билалов и „Последният печели“ с водещ Орлин Горанов. Признава, че не се вижда на 90 години и допълва, че това е божа работа. Всеизвестен е фактът, че първата крачка към края на един човешки живот, е раждането.

 

Петър Вучков не вярва, че ще доживее 90 години

Гледа телевизия до късно вечер със съпругата си. Сутрин става в 9 ч., закусва, след което отива да си купи два вестника и денят му минава в решаване на кръстословици. Макар с половинката му Вихра да живеят заедно от 40 години, нямат сключен брак. Към днешна дата обаче и двамата съжаляват, че нямат общо дете.

 

Получава 780 лв. пенсия, но не е доволен. Взема 50 лв. допълнително заради сърдечната операция, поради която е първа категория инвалид. Категоричен е, че политиката не го интересува.

Източник: Уикенд