От АБВ посочват, че губят достоен човек и политик в лицето на Росица Янакиева

Инж. Иван Иванов, който е кмет на Перник изказа най-искрените си съболезнования на близките на Росица Янакиева.

Той подчерта, че Росица Янакиева е била изключително сериозен политик и е успяла да направи много неща за Перник. Иванов заяви, че с нея си е отишъл човекът, посветил голяма част от своя живот на родния си град – Перник. Заради кончината на Росица Янакиева бяха отменени всички празнични мероприятия в града през следващите два дни.

[caption id="attachment_435374" align="alignright" width="300"]От АБВ посочват, че губят достоен човек и политик в лицето на Росица Янакиева От АБВ посочват, че губят достоен човек и политик в лицето на Росица Янакиева[/caption]

От публикация в сайта zapernik.com става ясно, че всички желаещи ще могат отдадат последна почит пред паметта на Росица Янакиева утре (27.01). Поклонението пред тленните останки на зам.-председателя на НС е обявено за 11 ч. в зданието на Двореца на културата в града. Припомняме, че Росица Янакиева издъхна 15 минути след полунощ във ВМА, където бе приета на 6 януари след спукване на аневризма.

За съжаление тя изгуби най-тежката битка – тази за живота й и след двайсет дневна борба се пренесе в един по-добър свят. Според неофициална информация, бившият градоначалник на Перник, която понастоящем е зам.-председател на парламента от АБВ, е издъхнала в резултат на втори тромб, който е запушил съд кръвоносните съдове в мозъка. Специалисти от лечебното заведение посочват, че Росица Янакиева е издъхнала в резултат на липса на кислород.

В последните няколко дни от своя живот Росица Янакиева бе в кома, от която така и не е успяла да излезе. Преди няколко дни се наложи да бъде поставена на командно дишане поради рязкото влошаване на състоянието й. Макар лекарите да не смееха да дават прогнози за изхода от ситуацията, нейни съпартийци бяха обнадеждени след като я посетиха във Военномедицинска академия и твърдяха, че съвсем скоро тя отново ще е на работното си място. Отначало лекарите бяха изненадани от бързите темпове, с които вървеше възстановителния процес на бившия кмет на Перник, но после нещата поеха в недобра посока.

Голяма част от политическия ни елит вече изказа съболезнованията си на роднините и близките на Росица Янакиева.