Силвио Берлускони си отиде, но легендите за неговия живот и любовни истории, вероятно ще живеят още дълги години. Със сигурност любовните драми на експремиера са достойни да съперничат на тези на Казанова.

 

Преди малко повече от  години световните медии гръмнаха с новината, че Берлускони ще се жени за бизнесдамата Дарина Павлова. Българката, която е милионерска вдовица, продуцент и популярна светска лъвица, тогава отрече слуховете за брак. Но вълната от клюки, която последва, години наред не стихваше, а съвместните им изяви на различни събития предизвикваха ново разпалване на слуховете за тях.


Въпреки това Силвио Берлускони винаги е твърдял, че Дарина Павлова е чудесна приятелка за него, но никога не е коментирал дали двамата са имали връзка.

 

Не само българската  бизнесдама обаче свързва името си с това на Берлускони. Той има дългогодишен брак с Вероника Ларио, а след това и с дългогодишната си приятелка Франческа Паскале. Най-неочаквано миналата година той се "ожени" на символична церемония за новата си приятелка и депутат Марта Фашина.


Въпреки това скандалите го следваха навсякъде. Слабостта му към млади момичета, на границата на пълнолетието, определено го въвлече в серия от скандали. Преди години той беше въвлечен в дело заради Карима Ел Махруг, , наричана още "Руби", която е била само на 17, когато е била поканена на едно от частните му партита. Още един скандал се разгоря - с присъствието на италианската дама за ескорт Патриция Дадарио, която се оказа само на 18, когато му е гостувала за друго парти.

 

Берлускони беше свързван също така и с мис Италия 2008 Мириам Леоне, но двамата нито потвърдиха, нито отрекоха слуховете за афера.