Забраната за пушене на закрито принуди Николай Стоянов да вземе мерки, за да спаси заведението си, от съда му тръснаха глоба

Забраната за пушене на закрито принуди един мъж да впрегне цялото си хитроумие, за да спаси заведението си от фалит. Николай Стоянов от Русе беше успял да измисли ловък начин, с който да заобиколи забраната за пушене и въпреки това да продължи да върти заведението си.

[caption id="attachment_348530" align="alignleft" width="300"]Русенец успя да заобиколи забраната за тютюнопушенето Русенец успя да заобиколи забраната за тютюнопушенето[/caption]

Това естествено нямаше как да бъде подминато от институциите и съдът в Русе все пак го осъди заради хрумването му. Николай Стоянов ще трябва да плати 1000 лева глоба, задето беше обособил част от заведението си като частен имот. Идеята на Стоянов беше като декларира половината си заведение като собственост на съпругата му и съответно като частна собственост, да може хората да пушат свободно там. "Частна собственост е, като хола вкъщи. А там може да се пуши", обясняваше Стоянов.

Първоначално идеята му се увенча с успех тъй като от здравната инспекция нямаха достъп до новия "хол" на русенеца. Инспекторите обаче се изхитриха и посетиха заведението като частни клиенти след което му съставиха акт. Основният им мотив беше, че разделянето на помещението с декоративна ограда не може да го направи частна собственост, предават от ПИК.