Опасен грип върлува из страната, атакува ни и варицела

Опасен грип върлува из страната. Само за седмица вирусът е натръшкал 1300 души, всички от които се оплакват от едни и същи симптоми. Лекарите алармират, че въпросният грип не е смъртоносен, но протича изключително тежко и лечението му е продължително, особено ако не бъдат взети мерки навреме.

[caption id="attachment_410253" align="alignright" width="300"]Опасен грип върлува из страната Опасен грип върлува из страната[/caption]

Симптомите на грипа, който натръшка голяма част от българите са втрисане и обща отпадналост. Различното при него е, че протича с много тежка диария, която буквално не позволява на болния да излиза от тоалетната. От националния институт по паразитни и заразни болести алармират, че при резки промени в температурите навън, заболеваемостта се увеличава. Ангел Кунчев, главен здравен инспектор на България, успокои, че въпреки тежкото протичане на грипа, място за притеснения няма.

Освен поредният сравнително опасен грип, страната е атакувана и от варицела. За по-малко от седмица са регистрирани 641 случая на болни от шарката, а от началото на годината тази бройка е 10 141 души. Освен това има и 291 регистрирани случая на ентероколит, научиха от БЛИЦ. Симптомите при всички са едни и същи - главоболие, температура и общо чувство на отпадналост.