Невероятен скандал избухна заради мис Варна. Политици скочиха срещу новата победителка от конкурса заради произхода й.  Победителката Елизабет Кравец беше атакувана от местни политически формации и общински съветници заради факта, че не е българска по произход.


"Новата мис Варна е от Украйна. Няма ли поне елементарно правило за уседналост? Всеки, който му хрумне се врежда на държавна хранилка", избухна Юлиян Губатов в социалните мрежи. Реакции последваха и от други политици. 


От светските среди пък отговориха, че организатор на конкурса не е Министерски съвет и не виждат връзка между избора на мис Варна и нейният произход.


Новата кралица на красотата беше избрана между двадесет и две красавици, по време на грандиозен спектакъл. Тя спечели пред очите на над 600 гости, а изящният й външен вид и сини очи определено й спечелиха одобрението на журито.  Грациозната походка и красива усмивка очароваха присъстващите и те без колебание гласуваха за нея.


Новата морска принцеса ще има възможност да участва на конкурса "Мис България" и ако спечели, да представя страната и на други международни форуми.


Междувременно обаче изборът й се превърна в повод за дипломатически скандал. От "Възраждане" дори намесиха американското посолство, като заявиха, че ако конкурсът "Мелодия на годината", все още съществуваше, някой украинец е щял да спечели с англоезична песен." И то само защото Денков и компания са готови на всичко, за да получат одобрение от посолството", допълва в гневен пост Губатов.


Реакциите в социалните мрежи бяха разнопосочни, но мнозина смятат, че позицията на Губатов е била преувеличена. И дадоха като пример с Антония Петрова, която стана мисис Русия преди години, въпреки че е българка по произход...