Поредното земетресение от 24 май предизвика още един инцидент в Кърджали, работник пострада

Последното земетресение от 24 май, което разтърси цяла България и половин югоизточна Европа продължава да нанася щети и да държи на нокти жителите в югоизточна България. Най-пострадали от последното земетресение се оказаха жителите в Кърджали, където се случи и инцидент с работник.

Петима работници в квартал Възрожденци се оказаха затрупани от земна маса, малко след земетресението на обяд. Един от тях пострада тежко, но бе откаран своевременно в болницата и по последни данни е жив. Свличане на земна маса след трусовете, доведе до инцидент на площадката. За щастие тежко ранени няма.

[caption id="attachment_411196" align="aligncenter" width="300"]Последното земетресение от 24 май, разтърси сериозно Кърджали и региона Последното земетресение от 24 май, разтърси сериозно Кърджали и региона[/caption]

Жителите в града обаче се оплакват, че продължават да усещат вторични трусове. По-силно земетресение бе усетено към 17:50 следобед, когато според Eвропейски средиземноморски сеизмологичен център е регистрирано земетресение от 4.6 по Рихтер. Преди час отново бе засечено ново земетресение в епицентъра на егейско море, а трусът бе със сила 4.7 по Рихтер. Засега няма данни за пострадали и разрушения.

[caption id="attachment_411199" align="aligncenter" width="300"]По последни данни обстановката в Егейско море не се е нормализирала По последни данни обстановката в Егейско море не се е нормализирала[/caption]

В Кърджали и региона обстановката бавно се нормализира, въпреки че местните жители са доста стреснати. Повечето от тях споделят, че трусовете при това земетресение са били необичайно продължителни. Като цяло щети няма, но сградата на историческия музей е сериозно пострадала. По последни данни там има една повредена колона и се е наложило спешно да евакуират посетители, тъй като има и паднали витрини, пише местното издание rodopi24.