Ники Кънчев страда от диабет

Ники Кънчев най-после се престраши да говори открито за болестта си.

Тв водещият е добре познат за голяма част от обществото от екрана на Нова тв и най-вече като лице на предаването „Стани богат” и на риалитито „Биг Брадър”.

През времето на телевизионната си популярност той водеше доста дълга и тежка битка с наднорменото си тегло. „Вестник за семейството” разкрива на страниците си, че при все че Ники Кънчев е от запалянковците, практикуващи активно любимите си спортове, той така и не успяваше да спечели борбата с биреното му коремче.

[caption id="attachment_408705" align="alignright" width="300"]Ники Кънчев страда от диабет Ники Кънчев страда от диабет[/caption]

Към днешна дата за всички зрители е очевидно, че биреното коремче е стопено. Оказва се обаче, че Ники Кънчев далеч не е успял да се пребори с нето заради суетата, а за да се пребори с диабета. По време на среща на водещи специалисти в областта на ендокринните заболявания и диабета в частност, Ники Кънчев най-накрая събра смелост и призна открито, че и той е един от страдащите от диабет българи.

Мистър „Стани богат”, както мнозина наричат Ники Кънчев призна, че дори не е очаквал, че някой ден ще се влее в редиците на „сладките хора”. След поредица от кофти стечения и това, което го сполетя, му се случи и това – разболя се от диабет. Ники Кънчев признава, че доста дълго време не обръщал внимание на здравословното си състояние, докато един ден не споделил с негов приятел, че почти постоянно го боли главата. Той настоял Ники Кънчев незабавно да се подложи на поредица от медицински изследвания, които да установят причината за главоболието му.

Още първото от назначените му изследвания показало ясно, че кръвната му захар е доста завишена. Ники Кънчев останал изненадан, тъй като според думите му не бил ял шоколад или друго сладко на вечеря. В същото време резултатите сочели, че кръвната му захар е 11.6. Така Ники Кънчев чул и диагнозата, поставена му от специалист – диабет, пише pik.bg.