Нешка Робева стана на 76 години, да е жива и здрава!

Уникалната Нешка Робева чукна 76 лазарника, жива и здрава да е! Най-великата ни треньорка по худ. гимнастика даде интервю, в което не скри радостта от живота си, но и укорите и забележките към днешното време и политика. Неща, които я хвърляли във все по-голямо разочарование и чувство за безизходица.

Актуалната тема за войната с Украйна, разбира се, вълнува Робева, но тя не крие, че е на коренно различно от медиите ни мнение. Не крие и че обича с душата си Русия. "Защо всичко се представя едностранчиво, няма второ мнение, особено ако то е в някаква дори лека защита на Русия?! Всички са гракнали в защита на украинците, но някой направи ли си мъничко труд да помисли коя е причината за този развой?!

Ако се бяха вслушали в Путин, в думите му, които от години говореше, сега нещата може би щяха да бъдат различни. Но не - у нас има едно промиване на мозъци, един слугинаж, които ме побъркват. Прав е бил Оруел с неговото вечно произведение "1984" - та ние в момента живеем в него, само се замислете", казва Робева.

Нешка си припомни и за пореден път разговорите си с Ванга, която казвала винаги едно - не се делете от Русия, не го правете! "Не казвам, че съм в луда защита на едната страна, но казвам, че трябва да имаме историческа памет. На нас обаче точно тя ни липсва, изкривяваме историята все повече, по модел, който в момента ни е изгоден", сподели Робева.