Нашенците са принудени да спят в автомобилите си край сръбска бензиностанция

Снегът в Сърбия принуди над 20 наши сънародници вече цяло денонощие да нощуват в колите си при нечовешки атмосферни условия. Българите са буквално затрупани от снежния ад в пет автомобила и са блокирани край бензиностанция на границата между Сърбия и Унгария. Към момента шансовете им да се приберат са нулеви.

[caption id="attachment_264918" align="alignleft" width="300"]Снежният ад блокира над 20 българи в Сърбия Снежният ад блокира над 20 българи в Сърбия[/caption]

Сънародниците ни са поискали от сръбското правителство да им бъде осигурен въздушен превоз до България, но са срещнали отказ. Един от пострадалите - Красимир Цонев, разказа пред екип на бТВ, че са успели да се придвижат до град Топола, но по нататък е просто невъзможно. Покрай тях преминали доста полицейски коли, а въпреки невъзможността да ги транспортират до България, от Сърбия са им осигурили одеала, за да се стоплят, както и вода и храна. Те са били доставени с моторни шейни.

Преди малко на мястото са започнали да пристигат хеликоптери, които да извозят бедстващите. Цонев обаче не можа да каже кога хеликоптерите ще се върнат и за българите. Към момента хеликоптерите евакуират единствено болните и малките деца, предават от ПИК.