Музикантът-легенда Стефан Диомов: Грешил съм през годините, защото…

Стефан Диомов е от композиторите, без които родната естрада нямаше да е това, което е.

 

Славният бургазлия е разгърнал таланта си в няколкостотин шлагерни песни, влезли в репертоара на най-големите родни звезди. Освен това е основател на култови групи като „Тоника“, „Тоника СВ“ и е откривател на забележителната певица Тони Димитрова.

 

На 16 февруари музикантът навърши 78 години. От висотата на възрастта си споделя, че е променен и вече е по-умерен в мечтите си. Надява се, че ще доживее до 80 години. Все още работи и мисли за хубавите неща от живота. Към днешна дата обаче срещите му с публика са значително по-редки, тъй като не се отзовава на всички покани за концерти.

 

Работи по няколко проекта и се надява здравословното му състояние да му позволи да ги изпълни.

След като през миналата година пребори тежък коронавирус, смее де твърди, че към днешна дата е добре със здравето. Радва се на живота, но се тревожи за случващото се около него, за безпътицата на страната. Въпреки това продължава да бъде усмихнат и ведър човек.

 

Когато не се чувства добре залага на музиката на Рей Чарлс, Нат Кинг Кол, Елвис Пресли и класика. Обожава Моцарт. Не слуша негова музика, за да не мисли за работа, когато не е в кондиция. Много е критичен и все мисли, че дадена песен трябва да бъде променена. Разкрива, че е направо болен нещата да са изпипани до последния детайл.

Категоричен е, че хубавата песен е тази, която е осмислена и изпипана, в която има послание и всички елементи са на висота.

 

Категоричен е, че човек, който много работи, много греши. Сега като се замисли за някои от грешките си в миналото, направо не може да повярва, че ги е допуснал. За радост обаче е успял да сътвори и много хубави неща през годините. В този ред на мисли отбелязва, че може да се каже, че има баланс в живота му.

Към днешна дата е усмихнат и щастлив човек, който няма конфликти с никого.

 

Възнамерява да упражни правото си на глас на изборите през април. Посочва, че винаги го прави. Не крие обаче разочарованието си от политиците, голяма част от които мислят само за себе си.

Източник: Уикенд