Матю Пери може и да не е починал случайно, при инцидент в банята си. Тази версия разследва полицията, след като се разбра, че актьорът е починал в резултат на свръхдоза от кетамин. 
Както стана ясно, Пери е приел дрогата малко преди смъртта си, след което се удавя във ваната в дома си. Последните две години актьорът правеше всичко възможно, за да остане трезвен, но за съжаление не успя да преодолее влечението си към алкохола.


Неговият пастрок разкрива, че Пери е имал нужда от помощ последните месеци и отново е започнал да приема забранени вещества. "Той се бореше. Имаше момент, в който осъзна, че има нужда от професионална помощ и я потърси. Но явно не е помогнала", казва още родителят му. Той дълбоко скърби за загубата и е убеден, че Пери е бил под лошо влияние, заради което е и загинал. И настоява за по-подробно разследване на смъртта на звездата от "Приятели".


Полицията обаче търси дилърите, които са дали на Пери препарата. Смята се, че те могат да бъдат подведени под отговорност. Обичайните му доставчици обаче отричат да имат нещо общо с тази ситуация, поради което се търсят други лица. Едно е сигурно. Пери няма да бъде оставен без възмездие и полицията ще търси извършителите на престъплението. А за последствията от техните действия, те ще отговарят пред закона.