Мира Радева е сред водещите социолози у нас.

 

На 16 юни отбеляза рождения си ден и по този повод си пожела още много планини и планински приключения.

 

Не крие, че през последните 17 години отношенията с бившия й съпруг Михаил Янов, били меко казано тегави. Категорична е, че той пропилял много от възможностите за живот в безсмислената война, която водел с нея. А тя в крайна сметка го погубила. В този развод съветва всички, които са в развод или им предстои раздяла да живеят в настоящето, а не с миналото; да приемат раздялата и да продължат напред.

 

Мира Радева: Войната с бившия ми съпруг беше безсмислена – тя в крайна сметка го унищожи!

Всеки свободен миг тича към планината, а и се нуждае от време, за да седне да напише новата си книга, носеща наименованието „Страници“. 

След като през миналата година не успяла да отбележи рождения си ден, тази година спретнала голямо градинско парти.

 

Връщайки се назад във времето си спомня, че била на 4 години, когато родителите й я дали на седмична детска градина, тъй като работели на смени. Тя обаче е кръстила това място „затвор за деца“.

Категорична е, че срещу грубостта няма формула. Дала си е обаче сметка, че има хора, които мразят всички и всичко, затова ги подминава и се стреми да не се натравя с тяхната злоба.

 

След като изгубила неколцина близки си дала сметка, че животът на тази Земя не е вечен. Не крие, че старостта я притеснява и допълва, че едва ли има човек, който да не се притеснява от нея. Категорична е, че битката за живота е ежедневна и е истинско богатство да се борим и оцеляваме в различните предизвикателства, както и да се научим да ставаме, след като веднъж сме паднали.

Източник: Уикенд