Скандалното нахлуване на ФБР в дома на Доналд Тръмп във Флорида, предизвика истински трусове по високите етажи на обществото в САЩ. Но докато мнозина бяха потресени от този акт, други с любопитство наблюдаваха какво ще се случи в дома на семейство Тръмп след тази драма. Изненадващо обаче Мелания Тръмп не само не се показа пред обществото, но и остана в сянка. А според някои е потънала и в пълна неизвестно.

Поведението на Мелания шокира всички. Мнозина очакваха тя да застане под прожекторите, най-малкото, за да защити съпруга си или да изрази подкрепа към него. Вместо това тя застана встрани от скандала, все едно никога не е съществувала. 

"В момента за нея са важни само две неща - Байрън и домът й. Тя се оттегли в имението в Мар-а-Лаго във Флорида и почти не общува с Тръмп. Мнозина очакваха, че след като изтече мандатът й на първа дама, тя ще използва популярността, която натрупа там, за да предизвика интерес и внимание, да създаде успешен бизнес, който да й помогне да бъде самостоятелна, когато Тръмп си отиде. Но тя се скри от всички и всичко. Ненавижда известността, която е свързана с нея и прави всичко възможно, за да стои далеч от прожекторите", разкриват нейни приближени.

Според други обаче, Мелания всъщност изпълнява своята част от сделката с Тръмп. Първата дама имала уговорка да стои в сянка, докато съпругът й е жив и да не го засенчва. С това си уреждала сигурно място в завещанието му, както и едно сериозно състояние за сина им.