Меган и Хари предизвикали масов ужас в двореца Бъкингам. Кралската двойка и до днес е синоним за кошмар сред присъстващите, а оплакванията не са случайни. 

Така например, принцът и съпругата му настоявали пред кралската администрация да се подлага на "тестове за лоялност" и да доказват непрекъснато, че нямат контакт с медиите. "Това беше много изнервящо. Никой от нас не искаше да работи със Съсекс. Стигна се до там, че направо се разболявахме, когато научихме, че търсят собствен екип, за личен офис в Кенсингтън. Беше немислимо", коментира  Валентин Лоу.

Кореспондентът на "Таймс" споделя още, че част от придворните са си тръгвали "разтреперани" след срещите с Меган и Хари. "Не знам какво искаха, но търсеха нещо, което наричаха "дворцов синдром". Беше им направо мания", споделя Лоу.


В крайна сметка принцът и съпругата му решиха да си наемат служители от САЩ, а след това просто напуснаха двореца, оставяйки дори най-опитните администратори пред срив. Двойката обаче продължава да създава напрежение, а бъдещето им в двореца е под въпрос. Тъй като ролите им се обсъждат в кралството и все още е под въпрос дали няма да се завърнат под някаква форма. Нещо, което хвърля в нова паника кралската администрация. А подчинени на крал Чарлз масово предупреждават, че ще подадат оставки, ако трябва отново да работят с тях.