От две седмици насам скандалният инфекционист доц. Атанас Мангъров е в минорно

Настроение, а причината за това е влошеното здравословно състояние на майка му Елена Костова.

 

Педиатърката столетничка вече бере душа и няма сили за нищо. Запознати твърдят, че по всичко личи, че краят й наближава.

 

Майката на Мангъров гасне на 101

Скандалният лекар споделя, че само допреди няколко дни майка му успявала да се справя сама с всичко и дори настоявала да живее самостоятелно, но отскоро състоянието й се влошило рязко. Към днешна дата тя не може да стане от леглото, камо ли пък да се обслужва сама. 

 

Инфекционистът отбелязва, че за да е плътно до майка си в последните й земни дни, си е взел платен отпуск. Той е готов да излезе и в неплатен такъв, ако се наложи.

Жилището на Костова се намира на около 400 метра от това на Мангъров. Дори когато майка му беше добре, той я посещаваше ежедневно и се бе заел с продоволстването й.

 

Всяка сутрин я питал какво й се яде, след което я снабдявал с исканата от нея гозба от заведение, за което твърди, че готвят много вкусно. Той самият признава, че не го бива в кулинарията и поради тази причина разчита на ресторантска храна.

 

На 8 март зарадвал майка си с невероятна (според думите му) плодова торта. Макар доцентът да се прочу като виден антиваксър, не е против противогрипните ваксини и дори сложил такава на майка си миналата есен. Твърди, че я пази, както може и всяка година я ваксинирал против грип, както и себе си. Посочва, че другата ваксина, на която вярва е тази за пневмококова болест. Продължава обаче да твърди, че ваксините против коронавирус са абсолютно безсмислени. Вече няколко петилетки не е напускал пределите на София, за да е близо до майка си.

Източник: Уикенд