Оказва се, че през последните две години Марта Вачкова се е сблъскала със сериозни здравословни проблеми. Заради дисковата херния, която я измъчвала, се наложило да се подложи на оперативна намеса. Преди да легне на операционната маса, тя нямала мира от неистовите болки, за които не й помагали нито лекарствата, нито физиотерапията. След манипулацията й било нужно много време за възстановяването, което било доста трудно. Именно поради тази причина загърбила всякакви ангажименти и обърнала внимание на здравословното си състояние.

 

След преживяното, Марта вече се е взела в ръце и си прави редовно изследвания, за да се увери, че показателите й са в норма. Към днешна дата признава, че е много доволна, че успяла да отметне и този проблем, тъй като живеела с наистина ужасни болки.

 

Наскоро тя се появи в тв предаване и на зрителите им направи впечатление, че е доста променена – спряла е да боядисва косата си и сега е напълно побеляла, макар да не е занемарила напълно външния си вид.

Хората, които най-много я подкрепили след интервенцията, били Владо Пенев и дъщеря й Рада. Двамата се познават още от студентските си години, но се преоткрили в по-зряла възраст и сега са неразделни. За никого не е тайна, че в младите си години двамата са били гаджета, но за кратко, след което запазили идеални отношения. Марта признава, че много съжалява, че не е родила дете от Владо, когото определя като сродната си душа. Баща й също настоявал именно той да бъде нейният мъж…

 

Двамата с Пенев се отдалечили само в периода, в който той решил, че ще създава семейство с друга жена. Марта много го ревнувала от съпругата му и дори му забранила да й прави бебе. Затова той до последно криел от нея, че Мария е бременна. След това обаче много се радвала на дъщеря му, както и той на нейната.

 

Въпреки множеството си успехи в професионален план, в личен Марта така и не успя да сбъдне най-голямата си мечта – да осинови дете. Нещата обаче не се случили така, както ги била планирала – след като се разделила с бащата на Рада, нямала нито физическата, нито пък финансовата и емоционалната възможност да се справи с още едно хлапе.

 

Към днешна дата тя е ангажирана с благородната кауза да помага на изоставени малчугани. Дъщеря й Рада също се включва в инициативата, помагайки на децата да рисуват, творят и опознават света. Тя самата е израснала без баща и неведнъж е споделяла, че в ученическите си години, е усещала най-силно липсата му.

Въпреки подкрепата, която има от майка си, Рада усеща колко е трудно да растеш без един родител.

 

Припомняме, че Марта Вачкова и възлюбеният й, който е и баща на Рада – Радко Миладинов, се разделиха по особено драматичен начин. Двамата не само бяха във война дълго време, а актрисата го нарече „престъпник“, но се отказа да го съди, за да не се натоварва с негативни емоции.

 

След като се разделили с Вачкова, Миладинов не само отказал да плаща издръжка на дъщеря си, а и създал купища проблеми на семейството, като нарочно не позволявал на детето да пътува в чужбина и отказвал да подпише декларацията. Той проявил интерес да се срещне с дъщеря си едва, когато тя навършила 18 години, ала с девойката вече се били отчуждили и тя не го приемала като родител, на когото може да разчита.

Източник: Уикенд