Последният дом на Васил Илиев се охранява и до днес

Мариана се свлече на гроба на Васил Илиев.

В Кюстендил се носи мълвата, че сестрата на покойния бос на „ВИС” Васил Илиев – Мариана има сериозни семейни проблеми. Свидетел на случката на гробищата разказва, че сцената се е разиграла няколко дни след началото на 2015 година.

Тя посетила гроба на Васил Илиев сама, за да запали свещ в негова памет. Няколко минути по-късно от гроба на боса на ВИС, разположен в началото на гробищния парк в Кюстендил, се чули тихи стонове, които малко след това прераснали в сърцераздирателен вой. След това Мариана започнала силно да се тресе и докато хората наоколо скочили да видят какво се случва, тя се свлякла на земята.

[caption id="attachment_436074" align="alignright" width="300"]Последният дом на Васил Илиев се охранява и до днес Последният дом на Васил Илиев се охранява и до днес[/caption]

Гардовете, които вече близо две десетилетия бдят над гроба на Васил Илиев веднага скочили и я отнесли до караулката, където я сложили на стол. По-късно из града се разнесла мълвата, че личните проблеми на Мариана се отключили покрай визитата й на гроба на Васил Илиев. Припомняме, че десетилетие и половина сестрата на Васил и Георги Илиеви живее от няколко години с приятеля си Емил Котев, който е син на новия директор на РЗОК-Кюстендил – д-р Сашо Котев. Двамата имат и син, който носи името на покойния му вуйчо – Георги.

Според съгражданите на Васил Илиев, по всяка вероятност 38-годишната Мариана има семейни проблеми, които са довели до нервния срив пред гробницата му. Припомняме, че Васил Илиев бе убит в автомобила си, докато пътуваше към ресторант „Мираж” в София на 25 април 1995 година. Десет години по-късно (25.08.2005 г.) животът на по-малкия му брат Жоро Илиев бе отнет с един куршум. Свидетели срещу бандата от Перник „Килърите 3” твърдят, че зад това убийство стои главорезът Райко Арарски-Кръвта.

Четирима охранители застанаха на пост до гробницата на боса на ВИС веднага след неговото погребение. Гардовете се въртя на смени и наблюдават зорко някой да не посегне на последния му дом, пише vsekiden.com.