Коледа успя да събере Кирил Петков с най-голямата му дъщеря – Ванеса, след повече от година раздяла. Семейство Петкови си организирали фамилен рейд в Канада, където се събрал целият род на съпредседателя на ПП и съпругата му Линда. Изключение направил само бащата на експремиера Петко Петков, по-известен като „татко Петко“.

 

Ванеса долетяла от Ню Йорк, за да отпразнува Бъдни вечер и Коледа с родителите си, двете си сестри – Ема и Ани и баба си Венета. Тя от години учи в САЩ, а вече и работи там. Това е и причината, поради която не се е виждала с баща си от времето, в което бе премиер, разкриват близки до фамилията.

 

Линда и Кирил Петкови спретнаха семеен рейд в Канада

За последно двамата се срещнали през май, м.г., когато Петков кацнал във Вашингтон на двудневна визита, а Ванеса долетяла с полет от Голямата ябълка, за да се види с именития си родител за два дни.

 

Тя обаче не успяла да пристигне в родината си за представянето на книгата на майка й Линда Петкова „Кулинарният свят на Линда“, дебютирала на родния пазар с издания на два езика – английски и български. Книгата била изненадата за бащата на Линда – Джордж на втория ден от Коледа. Всички се събрали при Джордж, спазвайки дългогодишната традиция.

 

Тъй като татко Петко е в лоши отношения с бившата си съпруга Венета, той никога не пътува с фамилията. Двамата не поддържат общо домакинство и от години са в хладни отношения. Поради тази причина по празниците Петко Петков не заминал с фамилията на сина си при съпругата си Венета и така не се срещнал и с внучката си Ванеса.

Източник: Уикенд