Лекарска небрежност отне пореден живот, в закъснялата линейка нямало дори дефибрилатор

Лекарска небрежност отне поредния човешки живот. Фотографката Елизабет Димитрова почина след като си тръгнала от абитуриентско тържество. 40-годишната жена припаднала до колата си, а близките й незабавно се обадили на Бърза помощ. Линейката обаче пристигнала след цели 55 минути, а когато пристигнала, се оказало, че в нея няма дори дефибрилатор.

[caption id="attachment_411412" align="alignright" width="211"]Лекарска небрежност ли уби Елизабет Димитрова? Лекарска небрежност ли уби Елизабет Димитрова?[/caption]

Огромното закъснение пък се оказало фатално и фотографката издъхнала, научиха от ТВ7. Близките на починалата са изключително афектирани и са категорични, че ще потърсят отговорност от екипа заради проявената от тях лекарска небрежност. От Спешна помощ обаче твърдят, че медицинската кола е била на мястото на трагедията след 18 минути, а не както твърди семейството на фотографката след 55.

При пристигането на лекарите обаче Елизабет вече е била мъртва и те не са могли да направят каквото и да е. "Сигналът е подаден в 20.30 часа, в 20.49 доктор Соня Чакърова вече е била на мястото", категорични са от Спешна помощ. Във фаталната нощ общият брой линейки, които са дежурили в столицата, е бил 12, научиха от "24 часа".