Легендата в естрадата ни и кралицата на шансона Богдана Карадочева ще отбележи рождения си ден на 19 юли. На 7 август е мегаконцертът им със съпруга й Стефан Димитров „Безнадежден случай“, на който гост-звезди ще са Васил Найденов и братя Аргирови.

 

Тази година обаче певицата няма да отбележи рождения си ден поради липсата на време. Работят и върху нови песни като една от тях е по стихотворение на пловдивската поетеса Гергана Сотирова, а други са по прекрасните стихове на Маргарита Петкова.

 

Кралицата на шансона Богдана Карадочева: Имам дух и ми се пее!

Нито за миг не се е отчайвала и не се е чувствала разколебана, че е избрала музиката за своя съдба. Гастролите й зад граница са придружени от редица проблеми и екстремни преживявания. Така например при едно от пътуванията й до СССР, самолетът се заледил целият и щели да паднат. Тогава само Господ ги спасил, категорична е тя.

 

Друг инфарктен момент със самолет е когато секунди след излитането станало ясно, че на самолета му тече масло. Приземили го и след няколко часа вече пътували с друг самолет. Прибирайки се от участие в Куба пък не успели да кацнат на летище София и се приземили насред полето.

Категорична е, че не се чувства променена с напредване на възрастта. Никога не е броила годините, защото не я интересува колко са. За нея са просто цифра. Твърди, че акълът й все още е като на 20-годишна, все още има дух и й се пее.

 

Тя е от малцината, които не реагират, дори когато я оскърбят. Смирена е, защото така я е възпитала майка й.

Чакат решението на съда по делото срещу „приятели“, които измамиха нея и съпруга й с крупна сума. Надява се справедливостта все пак да възтържествува. Не крие обаче, че е силно разтревожена, гледайки какво се случва в съдебната ни система.

 

Макар, че в днешно време, ако човек е доверчив, това е равно на глупост, дори и след претърпяната измама, не може да стане агресивна и нахална. Все още не е наясно дали това лято ще отскочат до морето и посочва, че ще го мислят след концерта им в Пловдив.

 

Не съжалява, че е продала апартамента си на „Витошка“, защото според думите й сегашната улица няма нищо общо с тази от спомените й. Понякога обаче ходи до там, за да пие кафе с приятели. Никога обаче не би отишла да живее в покрайнините на София, още по-малко на село, тъй като е градско момиче и отшелничеството би я убило.

Източник: Уикенд