Драмата в отношенията между принц Хари и крал Чарлз става все по-голяма. Херцогът на Съсекс няма да се види с баща си, защото му било казано, че последният е "твърде зает", за да се среща с него докато е в Англия.

 

Хари изненадващо се появи на дело срещу известен британски таблоид и положи маса усилия, за да бъде забелязан. По същото време крал Чарлз и съпругата му Камила трябваше да са на турне във Франция. И мнозина предполагат, че идеята на Съсекс е била да засенчат кралската двойка по време на визитата им в чужбина. Оказа се обаче, че заради протестите срещу пенсионната реформа на Макрон, кралят е решил да отложи срещата си. В момента той се намира в Хайгроув, където се подготвя за друго пътуване - до Германия, което трябва да стартира на 29 март.

 

"Хайгроув е на 2 часа път от Лондон. Да не се срещнеш със сина си, който е прелетял половината свят, за да дойде у дома... Това какво говори за качествата ти като родител?", коментират приближени до Хари. Други обаче задават друг, също толкова неудобен въпрос. А именно - дали Хари не е имал план нарочно да се появи, когато баща му не е в Англия. Още повече, че е можел да даде показания и дистанционно, присъствието му дори не е било необходимо на заседанието. 

 

Принцът обаче се появи в Лондон и дори влезе през парадния вход в съда, като не се опитваше да скрие присъствието си. Появата му, определено предизвика интерес, но относително слаб. И след като стана ясно, че кралят му е отказал среща, въпросът е - ще опитат ли да създадат скандал и по този повод Съсекс, или мълчаливо ще се ядосват, че планът им да провалят още едно кралско турне се е провалил този път...