Нов закон предвижда сурови санкции за нарушителите

Затвор за крадците на ток и вода предвижда нов закон, обмислян от управляващите. Нарушителите може да бъдат лишени от свобода за цели шест години, ако бъдат заловени в нарушение. Това ще се случи при положение, че кражбата е в особено големи размери и е причинила вреда и други тежки последици.

[caption id="attachment_264839" align="alignleft" width="276"]Затвор за крадците на ток Затвор за крадците на ток[/caption]

Според новия Наказателен кодекс санкцията в този случай ще е между една и шест години. Към момента промяната е приета едва на първо четене в Парламента. Със затвор ще бъдат наказвани и хората, извършващи незаконни действия по отношение на отпадъците, водата, въздуха и околната среда. Същото наказание ще бъде прилагано и за кражби на тръби и други съоръжения от газопреносната или топлопреносната мрежа.

При налагането на наказанията ще се взема под внимание и дали извършителят действа по собствена воля или по поръчка на друг. Ако се установи, че нарушението е извършено по непредпазливост, в затвора ще се влиза само до две години, което може да бъде заменено и с пробация, предават от ПИК.