Преди да се омъжи за Андрю Паркър - Боулс и да разбие сърцето на крал Чарлз, за да може след повече от 20 години все пак да му каже "Да", Камила Паркър изживява друга голяма любов. Новата кралица на Англия не крие, че в младостта си е била желана от мнозина. Но тези, които са се ползвали от благоволението й, са единици.

 

 

71-годишната кралица е изживяла бурен романс с Кевин Бърк, който преди дни почина на 77-годишна възраст. Двамата се запознават, когато Камила дебютира в обществото, а той е популярен бонвиван и любител на партитата и коктейлите. Дъщеря на военен, Камила се запознава със сина на сър Одри Бърк, заместник - директор на британска самолетна компания, само на 19 години. Двамата се превръщат бързо в двойка и дори заживяват заедно. "Камила беше невероятна. По цяла вечер танцуваше, не можеше да се освободи от ухажорите си. Тя беше толкова популярна, без значение, че не беше красива и привлекателна. Беше весела, усмихната, дръзка и мъжете полудяха по нея. Но докато двамата с господин Бърк обикаляха партитата из провинцията, нея я привлече блясъкът на Лондон. И след един бал там, тя просто си тръгна от него, оставяйки го с разбито сърце", разкрива биографът на херцогинята.

 

Заради нея Кевин Бърк се жени късно - едва на 42 години. По това време тя е омъжена за Андрю Паркър-Боулс, а скандалите около нея и Чарлз не спират.  Самият Бърк се развежда само няколко години по-късно с продуцентката Пета Бейкър. На 58 години обаче среща истинската си любов - Луиза Феъри от която се ражда и първото му дете - Макс, който той отглежда с огромна любов.