Грипът продължава да върлува с пълна сила, въпреки че епидемията вече е отменена

Грипът продължава да върлува из страната, макар грипната епидемия да беше отменена. Нещо повече, грипът взе поредната си жертва, този път малко бебенце на едва пет месеца. Пеленачето е издъхнало вчера в реанимацията на болницата в Благоевград. От медицинското заведение издават, че детенцето е постъпило в изключително тежко състояние и лекарите не са могли да направят нищо, за да го спасят.

[caption id="attachment_267742" align="alignleft" width="300"]Грипът взе нова жертва Грипът взе нова жертва[/caption]

Медиците са категорични, че причината за смъртта на бебето са именно усложнения, възникнали след прекаран тежък грип. Самото пеленаче е било родено с вроден порок на сърцето малформации и заболяването само е отключило проявите им. Докторите изтъкват, че в ситуацията, в която се е намирало детето, никой не е бил в състояние да му помогне.

Припомняме ви, че това е втората жертва, която грипът взема в Благоевград. Само преди няколко дена от усложнения вследствие на заболяването издъхна и мъж на 73 години. Специалистите предупреждават, че в момента се наблюдава активизиране на вируса и хората трябва да бъдат внимателни. Само в Благоевград грипът вече е пратил близо 100 човека, от които 40 деца, в болница, предават от БЛИЦ.