Градушките малко по малко ще намаляват за почивните дни

Градушките, които удариха по-голямата част от страната през последните дни, малко по малко ще спират и за уикенда ни очаква почти слънчево време, по-хубаво през неделя. Това съобщава Георги Цеков, дежурен синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

[caption id="attachment_415949" align="alignright" width="300"]Градушките спират Градушките спират[/caption]

Още тази нощ вятърът ще утихва, а облачността ще намалее. В събота сутрин времето до обяд ще бъде предимно слънчево, като над източните и севрозападните райони се очакват повече облаци. Около обяд и следобед обаче на места отново ще завали, като не са изключени и гръмотевични бури. Най-много дъжд ще падне в югоизточните и планинските райони, предават от ПИК.

През деня ще бъде малко по-хладно от днес, с максимални температури между 24 и 29 градуса, в района на София - около 25. В неделя се очаква времето да се оправи съвсем и над цялата страна да се установи слънчево време. Синоптиците гарантират, че градушките от преди два дена, които убиха човек в София и изпотрошиха стъклата на десетки автомобили, няма да се повторят.