Градушка с размер на орех удари столицата, хората разказват, че е било като Апокалипсис

Градушка помля София буквално преди минути. Невиждана буря се разрази в столицата малко след 17 часа и отмина също толкова бързо, колкото и започна. Град с размерите на орех удари София и изпотроши цял куп коли и прозорци. Много хора се оплакват, че невижданата градушка е изпочупила стъклата както на личните им автомобили, така и на домовете им.

[caption id="attachment_415557" align="alignright" width="300"]Градушка удари София Градушка удари София[/caption]

В столичния квартал "Люлин" е била напълно покрита от топчета градушка и е изглеждащо сякаш току що е навалял сняг. Заради силната градушка има счупено стъкло на трамвай, пътува по линия 12 на булевард "Черни връх", съобщават от "24 часа". Движението на автомобилите по булевард "Сливница", както и по останалите централни булеварди, е било блокирано от бурята.

Колите на градския транспорт се движат с много намалена скорост, за да се избегнат произшествия. В Столична община вече има няколко сигнала за сучпени от градушката прозорци и витрини, а също и за паднали дървета. Странното е, че към момента от Гражданка защита отказват да отговорят на запитванията, свързани с градушката, ударила София.

Един човек е загинал след като бурята е съборила дърво върху него в Борисовата градина.

[gallery link="file" ids="415558,415559"]