Певецът от емблематичната група се бореше от години с тежко заболяване

Георги Найденов-Гого от емблематичната група "Тоника" е починал тази нощ. Певецът от години се бореше с тежко заболяване, съобщиха от бТВ. Състоянието му се усложни допълнително от факта, че преди година и половина се оказа, че предварително поставената му диагноза - "латерална миотрофична склероза", е била грешна и в последствие се разбра, че звездата страда от лаймска болест.

[caption id="attachment_262544" align="alignleft" width="300"]Гого от Тоника почина Гого от Тоника почина[/caption]

Певецът напусна този свят на 64-годишна възраст. Припомняме ви, че още през 2010 година от БНТ организираха благотворителен концерт под надслов "Приятелство без край". Над 800 000 зрители тогава гледаха изпълненията на цял куп родни звезди в НДК, чиято цел беше да съберат средства за лечението на колегата си.

Министерството на културата също участва в събирането на необходимите пари за лечението на Гого. В последствие музикантът пътува до различни клиники в Европа и Китай, но без успех. Припомняме ви, че Гого беше част от любимата на няколко поколения естрадна формация "Фамилия Тоника". Популярната група се радваше на огромна популярност през 80-те и 90-те години на миналия век.

Заедно с него, в групата се изявяваше и съпругата му Ева, която беше неотлъчно до него по време на болестта му.

Поклон пред паметта му!