Гала отдавна се е превърнала в модел за подражание на голяма част от дамите у нас, които й се възхищават. Телевизионната кариера на плевенчанката стартира в началото на 90-те години като едно от момичетата на късмета в „Супершоу Невада“ по БНТ, след което става водеща на няколко предавания във времето. Най-голяма известност обаче й носи „На кафе“, чийто първи брой е излъчен на 9 октомври 2000 г.

 

В началото продължителността на сутрешното предаване е едва 70 минути, но бързо се превръща в любимо на зрителите. След като през 2005 г. бива спряно, се завръща отново в ефир през 2009 г. и оттогава неизменно е в програмата на Нова тв. Оказва се, че именно Гала е най-дългогодишната водеща на живо предаване у нас. Блондинката рядко дава интервюта и не обича да говори за личния си живот.

 

В следващите редове ще ви разкрием 10 любопитни и неизвестни факта за Гала.

Ето ги и тях:

 

Факт №1

Сменя си името

Рожденото име на Гала е Галя Георгиева Пенева. Още в студентските години колегите й започват да и казват Гала. Блондинката стартира телевизионната си кариера в началото на 90-те години като едно от момичетата на късмета в телевизионната игра "Супершоу Невада“, което со излъчва по БНТ. Тогава водещият я представя като Гала и така се налага псевдонимът й, който вече й е официално име. През 2014 година тя сменя чрез съдебно дело рожденото си име Галя с псевдонима си Гала. Според някои блондинката дори се казвала Спаска като ученичка, но е сменила името си. Тв водещата категорично отрича.

 

Факт №2

Всяка сутрин става в 5.30 ч.

Гала не е от жените, които дължат красотата си на 8 часа сън. Спи малко – около 6 часа. Заспива преди полунощ и към 5.30 ч. вече е будна, въпреки че часовникът е навит за 6 ч. Не излиза през делничните дни от дома си и не посещава светски събития, за да е в кондиция на другия ден. Би могла да не става от леглото 12 часа и пак ще се чувства прекрасно. Определено не е нощна птица. Тв звездата много обича работата си и хората, с които работи. Именно това й дава сили да става всяка сутрин в 5.30 ч. Не може да си представи да работи в друга сфера, както и в друга държава, казва, че обожава България.

 

Факт №3

Прощавала е изневяра

През годините Гала е показвала неведнъж, че не обича и не намира за необходимо да коментира личния си живот. Признава, че въпреки че нейната професия е свързана с това да води постоянно интервюта с популярни личности, на които задава лични въпроси, самата тя предпочита да не разкрива на показ моменти от своя живот. Наскоро Гала даде няколко интервюта, в които разкри, че е прощавала изневяра и това е част от живота. Тв звездата не конкретизира дали става въпрос за бившия й мъж Константин Будев или за настоящия Стефан Николов. Някои от феновете й предполагат, че става въпрос и за двамата.

 

Факт №4

Носи 41-ви номер обувки

Та водещата има цяла стена с обувки, които са част от личната й колекция. Блондинката държи почти всичките си чепици в Нова тв, където грижливо ги съхранява. В дома си Гала има предимно спортни кецове и само няколко чифта елегантни обувки. „Не ходя почти никъде, не виждам смисъл да си държа обувки вкъщи. В телевизията ги използвам за предаванията на „На кафе“, където съм винаги с мои обувки“, сподели

наскоро блондинката. Плевенчанката има над 100 чифта обувки. По манията, я заразила нейната приятелка Кремена Халваджиян, която е известна с екстравагантния си и разточителен начин на живот. Тв звездата много страда, че когато си хареса някакви чепици, рядко попада на своя номер – 41, тъй като дамската номерация у нас достига до 40-и номер, водещата на "На кафе" използва воаяжите си в чужбина, за да напазарува маркови обувки в огромния за женски крак размер.

 

Факт №5

Избелва си зъбите от 40 години

Водещата на „На кафе” много държи на зъбите си. Първите й опити за избелване датират от юношеските й години – търка ги със сода за хляб. Сега предпочита по-цивилизованите методи в стоматологичен кабинет. Често ги избелва, защото от чашата червено вино, което обича да пие вечер, се променят.

 

Факт №6

На нощното й шкафче има вода, сценарий и Библия

На нощното си шкафче Гала държи чаша с вода, сценария за следващия ден и Библия. Противно на общоприетото, тя е поставила кремовете и мазилата в голям шкаф в спалнята, а не в банята. Изключително много държи на козметиката си и използва само най-добрите продукти. Козметичното й верую: може да пропуснеш нощния крем, но почистването – никога. Не харесва тоалетното мляко, а измиващите се с вода продукти. Така има чувството, че лицето й е по-чисто.

 

Факт №7

Не обича кафе

Гала не е кафеджийка и пие кафе по най-кошмарния начин – отпива глътка и я държи в устата. За едно предаване й се събира 1/3 чаша. Вкъщи не се сеща за него. Сутрин консумира само гореща вода. Прави го отдавна. „Не знам защо и колко ми помага, но се чувствам добре", казва водещата. От време на време подпомага красотата отвътре с хранителни добавки за коса, кожа и нокти.

 

Факт №8

Учила е за гримьорка

Навремето днешната тв звезда е учила макиаж и предпочита да се гримира сама. Не обича тежък телевизионен грим. „Няма професионалист, който да гримира леко”, аргументира се тя защо предпочита сама да подготвя лицето си за ефир. Не слага фон дьо тен, само коректор и малко пудра. Когато не е на работа, предпочита изобщо да не слага грим. Гала не се притеснява от външния си вид без макиаж, защото полага много усилия за хубавата си кожа. Ежедневно прави фейс йога и масажи за лице.

 

Факт №9

Не е искала да е известна

Гала признава, че никога не се е целила в известността. Блондинката не е амбициозна и не би се бутала да е на екран, ако зрителите не я искат. Тя дори не е кандидатствала за „Супершоу Невада“, а е придружила своя приятелка, но продуцентът на шоуто настоял да се яви на кастинга. Блондинката с неохота платила 100 лв. такса за прослушването и за нейна изненада била избрана. Плевенчанката е откровена, че ако „На кафе” спре, не би ходила по кастинги и не би се молила за работа, а ще чака да й предложат, защото не обича да началства и да се бута.

 

Факт №10

Продавала п*рно

Телевизионната водеща е продавала п*рнокасетки и чалга на пазара в родния си град Плевен, докато била студентка. При връщането си у дома тя била използвана от брат си за продавачка заедно със своя приятелка, която по-късно се оженила за брата Петър. На сергията освен касети с филми за възрастни, имало и доста чалга, която се харчела като топъл хляб. Гала признава, че в началото много се стеснявала от това си занимание. Брат й Петър от години живее в САЩ и Гала е признавала, че той много й липсва.

Източник: Уикенд