Пета поредна година, Димо Алексиев е водещ на екстремното риалити на Нова тв – „Игри на волята“, заедно с колежката си Ралица Паскалева.

Малко преди да влязат в тези роли двамата изиграват централни образи в хитовия сериал „Откраднат живот", а през пролетта на 2023-та са впечатляващи, и в шоуто за имитатори Като две капки вода”. Димо прави запомнящи се участия в сериалите „Седем часа разлика”, „Ягодова луна", „Румбата, аз и Роналдо“, „Дяволското гърло“, „Есента на демона“ и редица други филми. В началото на кариерата си получава награда „Аскеер” в категория „Изгряваща звезда” за главната си роля в спектакъла „Калигула“ с режисьор Явор Гърдев. С половинката си Анжела Медзикян имат две дъщери, актьорът има и по-голямо дете от връзката с колежката си Ана Топалова.

В следващите редове ще ви разкрием няколко неизвестни факта за актьора.

 

Ето ги и тях:

 

Факт №1

Искал да става спортист

В училище Димо се занимавал с волейбол и мечтаел да стана професионален състезател. "Направихме много приличен отбор с тези момчета останахме завинаги приятели. Все едно изкарахме казарма заедно", разказва Димо. От волейбола обаче днес му е останала единствено горчилка. „Бяхме много отдадени, полагахме страшни усилия и това се виждаше, даваше резултат. Но когато си в аматьорски отбор и се сблъскваш с нарочни отсъждания, а чувството за правда в теб е силно развито, е разочароващо. Очите ти могат бързо да се напълнят със сълзи от безсилие и яд. Със сигурност изпитвам неудовлетворение от това, което можеше да се случи, и това, което се случи в действителност. Колкото и нескромно да звучи, имах заложби да стана добър волейболист“, спомня си след години актьорът. От тази игра го изважда тежка травма.

 

Факт №2

Пропушил заради филм

„Като бях малък,, имаше цигари играчки: Духаш в тях и се посипва ситна прах, която приличаше на пушек. Купих си и си викам: „Колко съм готин!“. Минава един човек и паааат – шамар! Едно действие замести толкова много думи!“, разказва Димо. Благодарение на тази случка пропушил доста късно, и то заради филм – „Още нещо за любовта“ с режисьора Магдалена Ралчева. „Всичко беше в епоха. От Киноцентъра донесоха цигари без филтър, автентични. Моят герой трябваше да пуши. Когато си дръпна веднъж, започваше да ми се вие свят. Разбрах, че трябва да абсорбирам малко никотин, за да издържа. Купих една кутия, изпуших няколко цигари и така…“.

 

Факт №3

Джобът му вечно бил празен

На старта на кариерата си актьорът много трудно свързва двата края. Роден е в София, но след дипломирането в НАТФИЗ го канят във Варненския театър и се налага да плаща квартира. Повече от половината му заплата отива за наема. За да спести от сметки, почти не ползва отопление през зимата и избягва да пуска водата – къпе се в театъра. Работи какво ли не, за да си докара и допълнителни доходи. В същото време обаче изиграва мечтания от почти всички млади актьори Ромео и сложния Калигула, донесъл му „Аскеер“. Не се отказва, защото вярва, че ще дойде ден, в който проблемите ще бъдат зад гърба му.

„Ако обичаш да правиш нещо и то ти носи това, което на мен ми носи да играя в театъра, всичко си заслужава!“, казва актьорът.

 

Факт №4

Заради безпаричие спял в театъра

Заради проблеми с парите Димо помолил да му отстъпят малка стая в театъра, в която да се пренесе, за да не плаща наем. Това става година и половина след назначаването му. В стаята имало голям разтегателен диван, на който да спи. Като го разпънел, вратата на стаята вече не можела да се отвори – толкова малко било помещението. За този период от живота си актьорът казва, че е бил като Фантома на операта, само че в неговия случай на театъра. Цялата сграда била на негово разположение, след като трупата и публиката я опразнят.

 

Факт №5

Излизал чисто гол на сцената

Фенките на Димо, които не са го гледали в „Калигула“, могат само да съжаляват, защото в този спектакъл актьорът излиза чисто гол на сцената. Това е решение на режисьора. Анатомията му е широко обсъждана във времето, в което се играе спектакълът, а Алексиев я коментира така: „Ако голотата е оправдана, не мисля, че е проблем. Играли сме и в Русия, и във Франция, и в Белгия и там това, че си гол, не е такова събитие, каквото е тук.

Ако за теб най-важното след края на спектакъла е, че има един чисто гол човек на сцената, просто няма нужда да се коментира“. За съжаление на почитателките на звездата, спектакълът вече не се играе.

 

Факт №6

Бил дубльор на Владо Карамазов

Четири неща свързват Димо Алексиев с друг популярен красавец на родната сцена – Владо Карамазов. И двамата са лица на популярни екстремни риалитита – "Игри на волята" и „Сървайвър“, и двамата са участвали в „Откраднат живот“, имат роли и в „Дяволското гърло“, а четвъртата им допирна точка е, че са делили роля в един и същи спектакъл. Това е „Казанова“ на режисьорката Диана Добрева. Тя поставя представлението с Карамазов, но взима Димо за негов дубльор. Водещият на „Игрите“ е в актьорския състав, който играе представлението на театралния фестивал в Авиньон, Франция. Това со случва преди цели 15 години.

 

Факт №7

Фотографията му е хоби

Димо Алексиев е силно запален по фотографията. Жената до него“ Анжела също се занимава с фотография. „Отдавна съм гостоприемник на тази „болест“. Когато като ученик ходех по екскурзии, винаги носех една „сапунерка", за да снимам. Обичах да се скитам сам, снимах на лента. Интересно е да разглеждам кадри с нещата, които са ме вълнували тогава. Те са като малки котвички във времето, които ме насочват". Случвало  се е актьорът да помага на половинката си по време на снимки. Най-интересно било когато е поканена за фотограф на сватба. Младоженците се изненадвали да видят с нея звезда, която цял ден ги следва неотлъчно, за да ги снима.

 

Факт №8

Запознава се с жена си при Памбос

Когато голямата му дъщеря е на 5 години, Димо се влюбва в Анжела и веднага признава чувствата си пред тогавашната си половинка Ана. Тя не прави сцени, а приема мъдро ситуацията. Двойката се разделя, а днес актрисата е омъжена за пианиста Минко Ламбовски. Актьорът пък до ден днешен е с Анжела.

Среща я на курс по салса в клуба на популярния Памбос. „Мина доста време, преди да се погледнем по друг начин, признавал е водещият на „Игри на волята“. Между бившата и актуалната му половинка няма напрежение. Двете дами поддържат добри отношения.

 

Факт №9

Пие специална вода

Димо държи на здравословното хранене, много внимава какво слага в устата си и не пие какво да е. Актьорът държи на масата му да има специална вода, дори когато е на снимки на арената на „Игрите“. Не близва водата, която му предоставят от предаването. Носи си специална, от специално място, което не издава публично. Споделя само, че не пие минерална, а изворна вода. Предпочита да не я купува бутилирана от магазин, а лично да си я налива от извора.

 

Факт №10

Не яде месо, но обича риба

Преди 12 години актьорът спира да яде месо и става вегетарианец, но от

Най-мекия тип. Не е отказал млечните продукти, както напоследък е модерно, само че държи на тяхното качество. Освен това обича риба и тя често присъства в менюто му. Споделял е, че може всеки ден да я яде, приготвена по всевъзможни начини. Освен че я консумира, я и лови. Риболовът в едно от многобройните му хобита.

Източник: Уикенд