Несъмнено Дарин Ангелов е сред най-обичаните родни актьори. Зрителите го познават от редица сериали, освен това го гледат и като панелист в предаването „На кафе“. Роден е на 30 август 1980 г. в София. Има брат близнак – Деян Ангелов, който също е актьор. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност „актьорско майсторство за драматичен театър" през 2004 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. Първата постановка, в която  играе, е „Кралят елен”, на Мариус Куркински. След като се дипломира, става част от Младежки театър „Николай Бинев”. От 2002 г. е в трупата на Народен театър „ИванВазов".

 

В следващите редове ще ви разкрием неизвестни факти за актьора.

Ето ги и тях:

 

Факт №1

Завършва техникум по облекло

Дарин Ангелов е трето поколение актьор, но в младежките години не му минава през ума да се занимава професионално точно с това. С брат му Деян имат щастливо и щуро детство в столичния квартал „Надежда“. Правят много бели и родителите им трудно ги укротяват. Баща им работи в театъра в Перник и често води момчетата на репетиции. Докато той с ангажиран на сцената, с децата се занимават гардеробиери, гримьори и артисти.

 

Дарин завършва средното си образование в техникум по облекло. В дипломата му пише „оператор в шевното производство”. Той казва, че това е „страхотна професия“, но по-късно съдбата го отвежда по различни пътища.

 

Факт №2

На 14 г. работи като хамалин

Трудовият стаж на Дарин не започва в театъра, а в склад на едро, когато е едва на 14 години. С брат му бачкат като хамали и момчета за всичко. Вече като пълнолетен работи в строителна фирма, а близнакът му е кебапчия в „Надежда“. Ангелов не се притеснява от дейностите, които е извършвал. Казва, че срамна работа няма. Понеже спортува от малък, в един момент иска да става охранител в дискотека, но впоследствие се отказва от тази идея.

 

Факт №3

Сбива се в казармата и го вкарват в ареста

Дарин и Деян завършват техникума. Трябва да решат дали да продължат образованието си. Родителите им поставят ултиматум – или се записват в университет, или отиват в казармата.

На близнаците хич не им се учи и така попадат във военно поделение. Веднага проявяват буйния си нрав – карат се с останалите, бият се, дори лежат в ареста. Веднъж ги наказват да мият чиниите на цялото поделение за една седмица – по 1000 чинии сутрин, обед и вечер.

 

Въпреки перипетиите, Ангелов не пази лоши спомени от този период. Дори твърди, че казармата пак трябва да стане задължителна. „Абсолютно съм „за“, защото там наистина се става мъж. Това е първият момент, в който момчето се откъсва от полата на мама. Колкото и да щурееш, колкото и да се биеш, дори да се върнеш с пукната глава вкъщи, мама ще те погали, тате ще те закара на лекар, всичко ще мине. Докато в казармата си сам сред равни”, разсъждава Дарин.

 

Факт № 4

Една година учи пантомима

След края на войнишката си служба Дарин решава, че трябва да направи нещо с живота. си, а не да се носи по течението. С брат му кандидатстват пантомима в НАТФИЗ и ги приемат, но издържат само два семестъра. В един момент осъзнават, че това изкуство няма почва за развитие в България.

"Адски готино е, буквално е гениално, защото по невербален начин, само с тялото си, караш хората да изпитват различни емоции, да се вълнуват, да плачат, да се смеят. да виждат предмети, които са въображаеми! Обаче това у нас хората не го разбират”, коментирал е актьорът. През следващата учебна година близнаците се прехвърлят в класа на Стефан Данаилов и започват да изучават тънкостите на драматичния театър.

 

Факт №5

Стефан Данаилов му помага да изкара първите си актьорски хонорари

Стефан Данаилов съдейства на Дарин да спечели първите си хонорари като актьор. Мастера кани учениците си по купони на негови заможни приятели да изнасят частни представления.

„Казваше: „Аз ще бъда там, елате да се веселим. Ще получите и някакви парички”. Имахме си обща каса и след това с парите, които сме събрали, се забавлявахме и се кефехме. Естествено, той винаги додаваше. А ние бяхме 17 човека клас. Много ни черпеше – кюфтета, кебапчета, шкембе чорба. Истински народен човек с огромно сърце. По пиано барове сме ходили – караше ни да пеем с професионалните музиканти...”, спомня си артистът. И до днес очите му се насълзяват, когато се сети за учителя си, който вече не е сред живите.

 

Факт №6

Покойният Чочо Попйорданов му се явява във важни моменти

Покрай общите работни ангажименти Дарин се сближава с Чочо Попйорданов. Години след смъртта на колегата си, Ангелов все още го сънува. Най-често това се случва във важни моменти от живота му. Усеща присъствието му в театъра, в гримьорната, веднъж дори го вижда в един от прожекторите. Актьорът се кълне, че не си измисля, а наистина е съзрял лицето на покойния Попйорданов.

„Дъщеря ми се роди на Петровден, а Чочо, както знаем, истинското му име е Петър. Проходи на 11 юни – рожденият ден на Чочо. Аз вярвам, че това не е случайно“, убеден е Дарин.

 

Факт №7

Спасява живота на непознат мъж

Ангелов самоотвержено спасява живота на зрител, дошъл да го гледа в театъра.

Случва се по време на постановката „Дългият път на деня към нощта” от Юджин О"Нийл. Мъжът, тогава около 50-годишен, седи на първия ред със съпругата си. Дарин дочува странно хъркане и осъзнава, че човекът има проблем – както се оказва впоследствие, глътнал си е езика. Артистът веднага скача от сцената, за да го спаси. С помощта на колана си той успява да отвори устата на пострадалия и да му извади езика. Заедно със сценичния инспектор и помощник-режисьора настаняват удобно болния в очакване на Бърза помощ. От медицинския екип казват, че само светкавичната реакция на Дарин е спасила живота на човека.

 

Факт №8

Има черен колан по карате

От 10-годишни близнаците Дарин и Деян сериозно ходят на тренировки по карате. Тогава председател на федерацията е Румен Николов, известен като Пашата, а треньор на националния отбор – Алексей Петров. „Винаги сме спортували. Започнахме с плуване, после футбол, баскетбол. След това се записахме на карате. Това е спортът, който най-дълго сме практикували”, разказвал е актьорът. С брат му имат черни колани, печелили са републикански и балкански титли.

 

Факт №9

Може да танцува класически балет, бил е манекен

Дарин умее да танцува, при това много добре. Доказва го с участието си в шоуто „Денсинг Старс" през 2014 г. В НАТФИЗ пък изучава класически балет, хора и ръченици – всякакви техники. „Бяхме стройни момчета и Зорница Петрова от балет „Дива" ни ползваше понякога за участия", спомня си актьорът.

 

Той има изяви и на модния подиум. Избират го заради отличителния му външен вид – висок, строен и синеок. Снимал се е в много фотосесии, реклами и видеоклипове.

 

Факт №10

Иска да осинови дете

Ангелов има 8-годишна щерка на има Дария от брака с бившата си съпруга Антония Русева, но е готов за още едно дете. В момента той е обвързан с гимнастичката Невяна Владинова и е напълно възможно тя да го дари с още един наследник. Актьорът не крие, че е мислил за осиновяване. Все още не се е отказал от тази идея.

„Имам дъщеря, но искам да осиновя дете. Това е прекрасен акт на помощ. Нека се вдигне завесата над този проблем. Важно е да се види до каква истерия може да доведе липсата на дете в семейството, особено между хора, които се обичат”, коментирал е Дарин. Според него в такива случаи влюбените трябва да осиновят дете, да спасят и него, и себе си.

Източник: Уикенд