Дарина Николаева Йотова, която е по-известна само като Дара, добива популярността си преди 10 години покрай участието й в „Х Фактор“, а след края му продуцентката Саня Армутлиева я взема под своето крило. Именно това полага основите на шеметната й кариера и до днес Дара не спира да прави хитове. Участва като треньор в последните сезони на „Гласът на България“, а зрителите имаха възможността да се насладят на таланта й и в „Денсинг Старс“, където бе един от фаворитите за победа.

В следващите редове ще ви разкрием 10 неизвестни факта за младата звезда.

 

Ето ги и тях:

 

Факт №1

Не може да спи до късно, не пие кафе

Професията на Дара е свързана с нощни участия в клубовете, но тя не може да спи до късно. Няма да я видите да се излежава до обед. Събужда се в 9 ч., а ако не е била на работа предната вечер, дори и по-рано. Изпълнителката обича да е активна, организирана е като типичен представител на зодия Дева, всекидневно има много задачи за вършене и никога не се успива. От малка е така и днес продължава да вярва в поговорката „Рано пиле, рано пее". Сутрин не пие кафе, за да се разсъни – няма нужда от стимуланти, за да е енергична.

 

Факт №2

Става й лошо от някои парфюми

Певицата харесва луксозните парфюми, но най-много обича аромата на прах за пране. Понякога отива в супермаркета и прекарва доста време пред щанда с препарати само, за да усети любимата си миризма. Гласовитата варненка често залива дрехите си с мощен омекотител , за да се наслади на благоуханието му.

 

„Предпочитам да ми мирише на чисто и свежо. Не харесвам тежки ориенталски парфюми и не използвам такива. Става ми лошо от тях!", коментирала е звездата.

 

Факт №3

Контролира внимателно теглото си

През последните две години Дара свали доста килограми със специален режим. Тя не консумира захар и тесто. Не й е трудно да спазва тази диета, защото по принцип не обича сладко. Шоколадът изобщо не може да я изкуши. Ако й се дояде нещо такова, предпочита плодовете – обожава череши и мандарини. Имало е периоди, в които певицата е била закръглена, но сега стриктно спазва режима си и е в топ форма. Тя се подлага на т.нар. „фастинг“ – в продължение на 16 часа не слага залък в устата си и се налива с течности. Освен това спортува 4 пъти седмично и резултатите са налице.

 

Факт №4

Станала е много набожна

Чаровната брюнетка вярва, че ако мисли позитивно, ще й се случват само хубави неща. Убедена е, че силата на мисълта може да привличаме благоденствие в живота си. Напоследък изпълнителката е станала и набожна. Смята, че Бог й е помогнал да постигне това, което има в момента. По религията я запалил нейният колега Миро, с когото журираха заедно в шоуто „Гласът на България". Дара казва, че е голяма късметлийка, защото има възможността да прави това, което обича, и всичките й желания досега са се сбъдвали.

 

Факт №5

Иска да тренира кикбокс, но баща й забранява

Като малка Дара движи предимно с момчета и се увлича по бойните спортове. Иска да тренира кикбокс, но баща й забранява. Казва й, че това не е подходящо занимание за момиче. Родителите й я записват на танци, за да изразходва прекомерната си енергия.

 

Дара от дете се занимава и с пеене, изнася представления пред роднините си и се откроява със своята артистичност. Още тогава изпълнителката е убедена, че някой ден ще стане популярна. Първата й изява на по-голяма сцена е по време на конкурса „Диньо Маринов”. Тогава е на 7 години и изпълнява песента „Гайдарче".

„Имам невероятен живот. Понякога си мисля, че живея в розово балонче. Нямам скука в ежедневието си”, твърди талантливата варненка.

 

Факт №6

С брат й Йордан стигат до бой

Дара е много близка с брат си Йордан и сестра си Моника. Като малки с батко й Данчо празнуват заедно рождените си дни, защото датите са близки една до друга. Събират се по 30-40 деца и рождениците получават много подаръци. Е, понякога покрай игрите има и разправии, даже се стига до бой. „С брат ми често се налагахме! Хич не ме щадеше, нищо че е момче. Детски работи, останало е в миналото, сега се обичаме”, коментира с усмивка певицата.

 

Макар че родителите й са разделени, тя определя детството си като щастливо. След развода баща й не присъства чак толкова активно в живота й, но с днешна дата са в добри отношения и се виждат сравнително редовно.

 

Факт №7

Живяла е за кратко в Истанбул

Дара живее за кратко в Истанбул, където участва в международен фолклорен фестивал. В продължение на дълги години тя се занимава основно с народно пеене, макар че сега залага на песни с по-комерсиално звучене. Неин музикален педагог е Павлинка Тодорова, от която научава много. Звездата завършва Националното училище по изкуства „Добри Христов“. Иска да стане и шампионка по художествена гимнастика, но музиката надделява и постепенно се превръща от мечта в професия.

 

Факт №8

Може да имитира птици

Дара е всестранно развита личност – пее, танцува, дори може да рисува много добре. Има обаче един талант, за който малцина подозират – умее да имитира звуците на различни птици, най-вече на чайка и папагал.

 

В детските си години изпълнителката на хита „К`во не чу” има пернат домашен любимец от вида вълнист папагал. Държи го в клетка, храни го с просо и плодове. За съжаление, животинчето не издържа на живота в клетка и умира. Певицата е много шокирана от смъртта му и дълго жали за него.

 

Факт №9

Майка й шие сценичните й костюми

Майката на младата звезда е шивачка. Тя се занимава с изработка на ефектни палта от косъм. Певицата често е облечена с такива за фотосесии и видеоклипове. Дамата е помагала на щерка си за голяма част от сценичните й костюми.

„Мама е най-готината жена. Искам да я глезя постоянно за всички усилия, които е положила, и цялата любов, която ми е дала”, коментирала е изпълнителката.

 

Родителката й първа я подкрепя, когато решава да се занимава професионално с музика. Именно тя насърчава Дара да се запише на кастинг за шоуто „Х Фактор", където всъщност изгрява звездата й.

 

Факт №10

Няма шофьорска книжка

Дара не умее да управлява автомобил, а когато се придвижва из страната за участия, използва услугите на шофьор или на годеника си Ервин Иванов. Много мрази обаче да се вози в таксита.

„Всеки път, когато се кача в такси, се мотивирам да изкарам шофьорска книжка! Ужасно е!, ядосва се певицата.

 

Когато навършва пълнолетие, тя се заканва, че ще се запише на уроци по кормуване, но така и не й остава време. После животът я завърта и се появяват други приоритети, ала не е късно да поправи тази грешка и най-накрая да изкара книжка.

Източник: Уикенд