Истински цирк се разигра в парламента. Депутати се скараха и почти се стигна до конфликт, а причината беше именно имунитетът на Бойко Борисов.  Драмата, която се разигра вчера, беше пряко свързана с действията на Георги Свиленски и Росен Желязков, които си разменяха и реплики от парламентарната трибуна.

 

Депутатът Свиленски, който е от групата на БСП, заяви, че не е видял заявлението с подадения имунитет в деловодството на парламента, затова е посетил господин Росен Желязков. И е видял при неговата секретарка папката с имунитета. "Ако вие не можете да я отнесете до деловодството, аз мога да я занеса", каза той от трибуната. "Господин Свиленски, с вас се засякохме на вратата и дори си играехме на "Къде под мишница с тази книжчица?" Наложи се да се сдърпаме на вратата, за да получа папката обратно, след като се бяхте запътили с нея към стаята на БСП. Не се притеснявайте, имунитетът на господин Борисов е внесен, а той може да носи наказателна отговорност от деня в който се е отказал от него. Видяхте - има входящ номер, има дата, подпис... Не се притеснявайте, документите са внесени в деловодството", добави Желязков.

 

Свиленски иронично подхвърли, че не е уведомен председателят на НС да играе ролята на деловодител, или неговата секретарка, но Желязков реши да не влиза в тона му. Той обаче даде да се разбере, че се е стигнало до почти батални сцени пред кабинета му, което изглежда наистина несериозно...