Булсатком се срина в цялата страна, от компанията не отговарят на обажданията на гневни клиентиБулсатком отказва достъп и до сайта си

Булсатком се срина в цялата страна. Абонатите на цифровия оператор в цялата страна цяла вечер се оплакват от проблемите със сигнала, който имат. Повечето от тях дори изобщо не получават такъв. Вместо телевизионните програми, телевизорите им показват единствено черен екран. Проблемът се е появил рано рази вечер, преди няколко часа и до момента няма никакво подобрение.

[caption id="attachment_424172" align="alignright" width="300"]Булсатком се срина Булсатком се срина[/caption]

На всичкото отгоре дежурните телефони за поддръжка дават единствено свободно, но на тях не отговаря никой. До сайта на Булсатком също няма никакъв достъп, гневят се онлайн потребителите във форумите и социалните мрежи. От компанията отказват да дадат подробности за случващото се, изтъквайки единствено, че става дума за много сериозна авария, която е засегнала абонатите на цифровия оператор на територията на цялата страна.

От компанията направиха един единствен коментар за случващото се, изтъквайки, че се прави всичко възможно аварията да бъде овладяна и проблемът с излъчването на сигнала да бъде разрешен в най-скоро време. Пред Агенция ПИК хора, работещи по аварията, разкриха, че се надяват да бъде оправена в рамките на следващите 10-15 минути и сигналът на потребителите да бъде възстановен. На определени места потребителите дори вече се похвалиха, че имат телевизия.

Аварията обаче никак не се понрави на зрителите, които са оставени без телевизия в деня, в който се излъчват мачовете от Лига Европа. Хората бяха лишени от възможността да гледат някои от срещите, а също и поредния епизод на ВИП Брадър. Проблемът засегна над 70 канала, а от Булсатком обясниха, че съжаляват за причиненото неудобство.