Цанко Стоичков замина за гурбет, за да опита да спести пари и да върне дълговете си

Скандално известният брат на Христо Стоичков е забегнал в чужбина, за да се спаси от пълен банкрут. Също като много наши сънародници Цанко Стоичков духнал в Германия, където ще опита да спечели по-добри пари и да си върне най-належащите задължения – коментира изданието.

Въпреки известната си фамилия, братът на Христо Стоичков така и не можа да внесе ред в живота си. 2-те години на пандемия съвсем спихнали финансите му и той затънал до гуша в кредити – твърдят негови близки. Досега Цанко пребиваваше криво-ляво в Пловдив и често отскачаше до родното сели Ясно поле, където къщичката стопанисва мама Пенка. Покрай нея общувал от време на време и със сестра си Петя.

Братът на Стоичков духна в Германия заради борчове
Двамата братя Стоичкови не мелят брашно заедно

Роднините му обаче отказват да платят борчовете му. Христо Стоичков нееднократно е покривал дълговете на брат си, но Цанко така и не си вземал поука. Това накарало Камата да каже „баста“. Най-вероятно към този момент двамата братя пак са в обтегнати отношения и не си говорят. Това наложило Цанко да стегне куфара си и да се запъти към Германия, където вероятно с тежък физически труд ще успее да задели пари и да си плати борчовете.

Източник: „Уикенд“