За никого не е тайна, че бившата съпруга на лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов – д-р Стела Костова живее и работи от години в САЩ.

 

Въпреки това носталгията по родината й все още я тресе здраво. През лятото тя бе в България, за да види дъщеря си Венета и двамата си внука, с които прекараха заедно на море.

 

Д-р Костова сподели в личния си фейсбук профил, че историята, разказана от бившия социален министър и народен представител от ГЕРБ Деница Сачева я е разтърсила от основи.

Едва ли има някой, който ще издържи, без да се разплаче на тази наистина разтърсваща история, категорична е тя.

 

Деница Сачева отбелязва, че отдавна е взела решение да не споделя нищо в публичното пространство, но тази случка я направо хванала ръката й и тя записала сама по клавиатурата.

В приемната й отишъл възрастен човек на 80 години. Разказал й, че сключил брак със съпругата си през далечната 1963 г., след което последвали две деца. На по-късен етап от живота им обаче става ясно, че съпругата му страда от тежко психично заболяване. Когато децата им пораснали и завършили училище,  попаднали под ударите на същото това заболяване.

 

Въпреки множеството трудности човекът не спирал да се грижи и за тримата, които били настанени в институции. 18 години от живота му минали в пътуване между институциите, за да ги вижда.

Съпругата му починала, а и той самият вече е на пределна възраст.

 

Това, за което помолил Деница Сачева било да събере дъщеря му и сина му на едно място, за да може да си отиде спокоен от този свят. За съжаление междувременно състоянието на сина му се влошило и той бил настанен в психиатрия – на другия край на България спрямо родния му Добрич.

 

За съжаление след направените от Деница Сачева консултации със специалисти става ясно, че диагнозите и на двамата са толкова тежки, че е почти невъзможно да бъдат събрани в една институция.

Сачева споделя, че това е един от моментите, в които не знаела как да съобщи информацията, дори гласът й сякаш изчезнал.

 

Тя обаче не крие възхитата си от възрастния мъж. Споделя, че се изкушила да го попита как е успял да издържи на тази участ толкова много години, а той й отвърнал, че е вярващ и никога не му е минало даже през ум да изостави съпругата си и двете си деца. Единственото, за което съжалявал е, че не узнали навреме диагнозата на съпругата му, за да си осиновят дете.

 

В края на срещата им, Деница Сачева му предложила да му помогне да види сина си. Не го спряло и това, че трябвало да смени три автобуса, за да стигне до него.

Човекът си тръгнал доволен от приемната й, вярвайки, че тя му е помогнала, защото платила пътя до сина му. Бившата социална министърка обаче споделя, че всъщност той й е помогнал, защото й е показал пътя – този към вярата и безусловната любов.

Източник: retro.bg

Бившата съпруга на Бойко Борисов през сълзи: Тази случка ме разтърси от дъното на душата ми