Журналистката Миролюба Бенатова бе разочарована, че само 2-ма човека са почели Милен Цветков 3 години след смъртта му. Той изгуби живота си докато чака на червен светофар и бе пометен от дрогиран водач с превишена скорост, а дори липсва и спирачен път преди удара.

Бенатова разочарована, че само 2-ма човека са почели Милен Цветков

Бенатова допълва, че новинарските екипи, които са дошли да отразят годишнината са били само 5 – от Нова ТВ и няколко от колегите му от работното му място Алтернативата/Въпросите.

Тя завършва поста си с „Толкова за паметта и липсата. Пазете се по кръстовищата. Особено на червено“, визирайки, че Цветков намери смъртта си докато чака на червен светофар.

Делото бе отложено поради предоставен документ от защитата на Кристиан Николов, че е болен от Ковид-19. ВАС насрочи датата на новото заседание за 21-ви юни.

Въпреки повдигнатото обвинение на Николов за умишлено убийство, то до момента съдиите не виждат доказателство за това. Въпреки, че се твърди, че е шофирал дрогиран и дори ускорява автомобила преди удара, това не се приема за достатъчно доказателство.

И до момента защитата на подсъдимия Кристиан Николов твърди, че той не е употребил дрога преди инцидента. На предишната инстанция той бе осъден на затвор от 9 години и без право да шофира автомобил за срок от 10 години.

Източник: lupa.bg