Неслучайно казват на Васил Петров „българският Франк Синатра“. Концертите му винаги и навсякъде се радват на огромен успех заради богатия му тембър и кадифения му глас, които са истинска радост за меломаните.

 

Предвид наближаващите празници, Петров отбелязва, че на Бъдни вечер винаги е със семейството си и спазва отколешната българска традиция. Допълва, че това е вторият по важност празник в семейството му след Великден. На Коледа обаче винаги прави това, което много обича – упражнява професията си.

Българският Франк Синатра – Васил Петров: Два пъти съм бил на крачка от сватба след мимолетни преживявания

Все още не са успели да украсят дома си, тъй като покрай множеството пътувания и ангажименти не им остава време, но е убеден, че Маргарита (жената до него) ще го направи съвсем скоро.

Твърди, че са му се случвали чудеса дори в мимолетни преживявания, но е от изключителна важност да отвориш духовните си очи, за да можеш да ги забележиш.

 

За новогодишната нощ има много предложения, но ще си бъде у дома, след като поел ангажимент, който бил отменен в последния момент. Цялата му следваща година вече е програмирана – планувани са 30-40 концерта със спектакъла из цялата страна. Има и амбицията да запише поредния си албум още в първите месеци на 2024 година.

 

Не прави нищо особено, за да поддържа добрата си форма, но никога не забравя, че движението е изключително важно. При всяка възможност тренира и в зала, а и често е в планината, където чистият въздух и кардиото при преминаването на денивелация, дори и задъхването, са изключително полезни за пеенето и поддържането във форма.

 

Макар догодина да става на 60, а и връзката му с Маргарита да е най-дългата, която някога е имал – цели 11 години са заедно, не прави планове за сватба. Твърди, че ако е рекъл Господ и това ще се случи. Двамата се допълват дори и в професионално отношение – тя се занимава с неговия мениджмънт, грижи се за цялата логистика и звукозаписната му дейност. Поради тази причина споровете помежду им често са свързани с работата, то смята, че е нормално да ги има, тъй като в тях се ражда истината.

 

В миналото на два пъти е бил на крачка от сключването на брак, но твърди, че преживяванията не били нещо специално, дори ги определя като мимолетни. Всичко се разминало и така и не се стигнало до брак.

Източник: Уикенд