Радиестезисти и хора с развити сетива доказват, че българските светилища, са лечебни. За някои от светите места има дори подробни данни на официалната наука.

 

За неизкушените от тайните послания на видимия и невидимия свят, естествено стои въпросът „Какво да правим между камъните?“. И отговорът разбира се е: „Нищо! Разходка, дишане на свеж въздух, празна от мисли глава“. За някои това е лесно, за други – никак.

 

Българските светилища доказано лекуват

Дори и на пръв поглед такова място да не ви се стори красиво, е добре да се опитате да се слеете с него. Древните не са били никак глупави и са избирали съвсем целенасочено къде да са разположени свещените и лечебни места. В този ред на мисли смирението пред странния им гений е най-доброто, което можете да направите.

 

Макар всичко и всички да сме преходни, поне светилищата са вечни или поне са толкова стари, колкото сушата и моретата на Земята. Според някои цялата територия на България е свещена, колкото и хулена да е от чужди и свои. Каменните и горски светилища са лекували древните хора по тези земи. Как точно е ставало това за момента остава добре пазена тайна. Нека не забравяме обаче, че българските поверия казват, че всяка истина спи под камък и излиза наяве всички да я видят и тя да ги поздрави, когато й дойде времето.

 

В някои от светилищата лечението се е осъществявало в каменни вани, които и до днес се виждат по върхове и била. На други места лечението се осъществявало чрез билки, наричания и ритуални танци. Отглас от това са русалиите, чието лечителско изкуство днес е от онези истини, които спят под камък. Танцът и хорото от древността лекуват – първо душата, после и тялото.

 

Всеки ритуал, обичай и вярване са свързани със здравето от древността, та до днес по българските земи.

Най-известните светилища в Северозапада са по Белоградчишките скали.

В Западна Стара планина и Врачанския балкан едно от най-лесно достъпните светилища е водопадът Скакля, който е бил сред любимите места на Иван Вазов.

Учените са категорични, че двучасовата медитация край някой от стотиците български водопади, прочистват ума и прогонват всяка болест от тялото.

 

За района на София, Боянският водопад е изключително красива и полезна алтернатива.

В района на с. Мадара и Мадарският конник има древни лечебни места.

Български учени доказват, че водата от светилището Трите нимфи под Конника е много полезна за здравето. От стари времена мястото е посещавано от жени, които искат да заченат. Освен това светилището е лечебно за ставите и очите.

 

Особена е енергията на деветашларите около Плиска и Побитите камъни край Варна. Според екстрасенсите с тях много трябва да се внимава, тъй като в тези два района има и места с отрицателни вибрации. Те обаче са известни само на посветените.

 

Внимателно се пристъпва и към свещени места като Караджов камък. В триъгълника между него, Белинташ и Кръстова гора е природната „кофа за боклук“, в която потъват дълбоко в земята всякакви болести и неразположения.

Източник: Уикенд