Легендарният актьор Антон Радичев има зад гърба си участия в десетки театрални постановки и в над 40 кинофилма.

 

Актьорът с прякор Баба Тонка е популярен и от малкия екран – дълги години бе част от екипа на забавното предаване „Клуб НЛО“, изпълняваше главна роля в сериала Етажна собственост, а се подвизаваше и като Леонид в хитовата комедийна поредица „Ол Инклузив“.

 

Не крие страха си от това да не изгуби дома си заради бившия си зет Богомил Грозев. В момента жилището е ипотекирано в банка, а ексводещият на Нова тв стресира гаранта си като отказва да прехвърли кредита на свое име.

 

Антон Радичев: Никой не ми дава 75 години, а и аз се чувствам на…

Никога не е пропускал отбелязването на именния си ден на 17 януари. Подчертава, че това е традиция от десетилетия. Събира близки хора и приятели, а когато е на работа, черпи подобаващо колегите си. Коледните и новогодишни празници пък е прекарал в компанията на хора, на които държи и обича.

 

Определя отишлата си 2022 г. като особена, тъй като още в началото й се разболял от коронавирус и някак си цялата година минала под знака на болести и болежки. За щастие лошото вече е зад гърба му.

 

Надява се и през тази година да продължи да играе на сцената на Народния театър, както и да бъде включен в още някоя постановка от новия директор Васил Василев. Категоричен е, че конфликтите, които тресат ръководството на Имперската трупа напоследък не се усещат сред тях.

 

Неслучайно го определят като Усмивката на Народния театър. Категоричен е, че си знае цената и нищо не може да го ядоса. Лесно се справя с трудни ситуации. Не е мислил какво би правил на 80-90 години, но допълва, че е много важно в какво състояние е здравето му. Посочва, че винаги са му казвали, че е младолик и не му дават 75 години. Щастлив е от това, че и той самият се чувства по-млад.

 

Много му липсва големият му приятел Стефан Данаилов и макар да са минали три години от кончината му, все още говори за него, сякаш е жив. Въпреки близкото си приятелство с него, често се карали, докато снимали филми. Били привърженици на различни партии и често пъти споровете им били породени именно от този факт. За него казва, че бил душа човек и не таял злоба в себе си.

 

Живее в дома на приятелката си в „Овча купел“, но от време на време ходи да наглежда и ипотекирания си апартамент. Смята, че щом досега банката не му е сложила ръка, значи Богомил Грозев плаща редовно ипотеката. Неколкократно го е карал да прехвърли ипотеката върху свой имот, но той така и не го прави.

 

Макар с приятелката му Еми да са заедно вече 20 години, все още не планира да й предложи брак. Подчертава, че и без да са законни съпрузи си живеят добре и се обичат.

 

Преди години пътувал вечерта за почивна станция на Народния театър в Созопол. Близо до Карнобат изведнъж пред него излязъл черен кон, блъснал го и за секунди колата се обърнала по таван. Животното починало на място, колата била потрошена, а той като по чудо се разминал без сериозни наранявания.

Източник: Уикенд